Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Doç. Dr. Sadi Çetingül ve Veteriner Hekim Bilal Çankırı’nın organik tavukçuluğun önemine ilişkin hazırladıkları makalede, birçok protein kaynağının kanatlılarda kullanımı için işleme gereksinimi duyulduğu vurgulandı.
Makalede “Bu işlem çiftlik şartlarında mümkün olmayabilir. Bu durumda çiftlikler tahıl üretimi yapmalı ve daha sonra işlenmiş olarak satın alınan protein kaynaklarıyla karıştırılmalıdır. Organik kanatlı üretimi benzer bileşenlere ihtiyaç duymaktadır. Ancak yem hammaddelerinin sınırlı olması nedeniyle miktarlar ve oranlar aynı olamamaktadır. Sentetik aminoasitlerin kullanımı yasaktır ve organik protein kaynaklarının sınırlı olması nedeniyle enerji/protein dengesini sağlamak oldukça güçtür” denilerek, tavukların mümkün olduğunda doğal ortamlarda beslenmeleri gerektiğine ve minimum miktarda yemle büyümelerine dikkat çekildi