Burdur Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makinaları Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Doğaltaş ve Mermer Sektöründe Kümelenme ve strateji geliştirme Final Sunumu bugün Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonunda yapıldı.
Nuh’un Gemisi Kalkıyor sloganıyla çıkılan bu final sunumunda yapılan tanıtım filminin ardından ilk konuşmayı BURDOĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Ekinci yaparak, katılımcılara teşekkür etti. Ekinci konuşmasında;
“Doğaltaş ve Mermer sektöründe olan ve sektöre yeni yatırım yapacak firmalarımıza somut proje ihtiyaçlarını tespit ettiğimiz ve çözüm önerilerimizi anlatacağımız FİNAL SUNUMU’nda birlikteyiz. Sunumun, ilgililer ve kamuoyu tarafından çok daha iyi algılanması için kümelenmenin duayenleri Ostim Teknik Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Prof.Dr.Ziya Burhanettin Güvenç’e, Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Aydın’a, Çalıştayımızın başarılı Moderatörü Sayın Tunç Çelik’e, BAKA’nın Genel Sekreteri Sayın Mehmet Sırrı Özen’e, Vali Yardımcısı Ali Uysal’a Rektörümüz SayınProf.Dr.Mustafa Saatcı’ya ve tüm Sivil Toplum Örgütlerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Baka Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen; konuşmalarında BAKA olarak bu tür çalışmalara her zaman destekliyoruz bölgemizde toplamda 10 milyon TL civarında kaynak ayrıldı. Bunun 4 Milyon TL si burdura aktarılmıştır. Katılmış olduğumuz mermer fuarlarında Burdur'un üstünlüğünü açıkca görüyoruz. Mermer sektöründe yapılması gerekenin en iyisini yapabilmek için. BAKA olarak çalışmalarımız devam ediyor.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Mustafa Saatcı: 2006 Yılında İstiklalden İstikbale sloganı ile kurulan bir üniversiteyiz. Şuan ki sloganımız ise: Şehrin Üniversitesi Üniversitenin şehri üniversitesi olma yolunda şehirle bütünleşen bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Projelerimizi bir bir artırıyoruz. TÜBİTAK, BAKA, TAGEM, projeleri ile adımızı duyurduk. Bu yıl 205 bin öğrenci üniversitemizi tervih etti. Kontejyan gereği 7bin öğrencimizi üniversitemize alabildik. Üniversitemizde %100'lük doluluk var. Ülke üniversite olma yolunda ilerliyoruz. 45 farklı ülkeden öürencilerimiz var. Üniversite olarak kendi hocasını kendi yetiştiren bir üniversite olma bilincindeyiz. Burdur eğitimde hayvancılıkta ve mermer sektüründe gelişmeler gösteren bir il. Teknokentin kurulmasından sonra üniversite olarak mermerle ilgili çok güzel projelerimiz var. Mermer Yüksekokulu lisans programı laboratuvarı ve ocaklara kadar gidip rapor veren seyyar laboratuvar yapmayı planlıyoruz. Üniversite olarak bize düşen göre neyse onu yapmaya hazırız. Burdur için güzel günler kapıda dedi.
Ostim Teknik Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Prof.Dr.Ziya Burhanettin Güvenç; Konuşmasına karikatürlü sunumla renk katarak Nuh'un Gemisi sloganını kendi proje ismi olarak da kullandığını belirtti. Prof.Dr.Ziya Burhanettin Güvenç konuşmasında; "Bizi istediğimiz yere getirecek olan tek şey güvendir. Güven ile yapılamayacak hiç bir şey yoktur. Şirketler birbirine güvenmeli. Birlikte çalışmalar yapılarak ARGE çalışmaları yapılmalı. Büyük bir teknoloji tufanı geliyor. Bu nedenle bu ismi verdim projeme. Gemiye binmeyi kaçırma, hepimizin aynı yerde olduğunu unutma" dedi.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Aydın; "Üretim sektörü Avrupanın refahı için temel taştır. Sadece blok mermer satılarak para kazanılamaz. Ürün tasarlayanlar bilgi, beceri ve birikimlerini katarak pastadan daha fazla pay alacaklardır. Tasarımı öğrenmeli ve firmalara tasarımı öğretmeliyiz. Borsaya açılmış ilk kooperatif düzeyinden şirket konumundayız. OSTİM Üniversite Sanayi işbirliği projemiz ile 16 üniversite ile 50ye yakın projemiz var. Bölgemizde ki 5000 işletmeyi nasıl geleceğe taşıyabiliriz düşüncesi üzerinden kümeler oluşturduk. Tek başına kümelenme yetmiyor, Eğitim araştırma kurumları, Kamu kurumları ve STKların desteğiyle kümelenme çalışması yapılmalı. Firmaların yaptığo yatırımların %75'ini Ekonomi Bakanlığı Karşılıyor. Türkiye'de ki rüzgar tribünlerinde Türkiye'nin tek bir civatası yok. 8 Yılda kendini amorti edecek rüzgar tribünü, 8 yıl sonra yeni modeli çıkacak hiçbir katkısı olmayacak. Kendimiz üretmediğimiz sürece satın almayla Türkiye 10 bin dolarda kalır". Dedi.