SOKAK HAYVANLARINDA MAKÜ & BELEDİYE İŞ BİRLİĞİ
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Burdur Belediyesi arasında sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve bu vesileyle toplum huzurunun bozulmaması konusunda iş birliği protokolü imzalandı.
Burdur Hayvan Barınağında gerçekleştirilen protokole Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner ve akademisyenler, üniversite ve belediye yetkilileri, üniversiteliler katıldı.
Belediye Başkanı Ercengiz, “Biz rasyonel belediyecilik ilkeleri içerisinde sadece Burdur’u paylaşan insanların kendi başına olmadığını, sokaklarda sahipsiz hayvanların da mutlaka bizlerle birlikte bu doğayı paylaştığını ama bu hayatı yaşarken de hem onun yaşam koşullarını düzeltmek hem de insanoğluyla birlikte yaşayan o sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna katkıda bulunmayı planlayan bir anlayışla böyle bir çalışmayı çok kıymetli hocalarımız ve veteriner fakültemizle birlikte başlattık” diyerek başladığı açıklamasında asıl amacın sahipsiz sokak hayvanlarının sağlık koşularını düzeltmek, kontrolsüz üremesini belli ölçüde kısıtlayabilmek ve MAKÜ’nün amiral bölümlerinden birisi olan veteriner fakültesinin bilgi birikimiyle katkı verebilmesini sağlaması olduğunu söyledi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karaca da MAKÜ’nün güzel hizmetler verme adına yapmış olduğu bir faaliyette daha bir arada bulunmaktan gurur duyduklarını kaydedip, Valiliğin öngörüleri ve direktifleri doğrultusunda böyle bir adım attıklarını belirtti. Karaca; MAKÜ Hayvan Hastanesi ve Belediye Veteriner İşleri’nin birlikte faaliyetler yürüterek, Burdur insan- hayvan sağlığı açısından güzel bir hizmet daha verildiğini vurguladı.
Dekan Prof. Dr. Öner yaptığı açıklamada; 10 aylık fizibilitenin ardından MAKÜ ile belediye arasında Burdur ilindeki sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve iyileştirme sürecinin birlikte yönetileceğini belirtti. Böyle bir protokolün aslında belediye tarafından devam eden ve bir şekilde resmiyete dökülen bir çalışma olduğunu vurgulayan Öner, sosyal sorumluluk anlamında yapılan çalışmaların bu şekilde somutlaştığını söyledi. Hayvanların kısırlaştırılarak kontrol altına alınmasını ve böylece insan sağlığı ve çevre sağlığına zarar verilmemesinin amaçlandığını dile getiren Öner, konuşmasının devamında da bu protokolün tüm ülkeye örnek olmasını temenni etti.