Kültürel Miras ve İmar Boyutu ile Isparta ve Barla'nın Geleceği Çalıştayı yapıldı. Barla Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Miraç Hatipoğlu, "Barla'ya güzel hizmetlerin geleceğine dair inancımız sonsuz. Hep birlikte Barla'yı köy değil, kasaba değil, inşallah dünya şehri yapacağız" dedi.
Barla Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın ev sahipliğinde Kültürel Miras ve İmar Boyutu ile Isparta ve Barla'nın Geleceği Çalıştayı yapıldı. İki güren süren çalıştayda Barla'nın, kentsel tasarım, imar ve kırsal kalkınma, tarihi ve kültürel miras açısından, geleceği tartışıldı.
Çalıştay'da Barla Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Miraç Hatipoğlu, "Bediüzzaman Said Nursi efendimiz Barla'ya gelmeseydi, dünyada ve Türkiye'de burayı kim tanıyabilirdi? Barla bu yönden bizim için çok değerli. Manevi olarak çok zenginiz. Fakat madden biraz fakiriz. Bizler gelen misafirlerimizin ilk ihtiyaçlarına cevap veremiyoruz. Tabi bunu burada söylerken senelerdir hemşerilerimiz gayret sarf etti ama başarılı olamadık. Bu da bizim tembelliğimizden kaynaklandı. Ama şu manzara bizleri hakikaten mutlu etti." dedi.
65 MADDELİK EYLEM PLANI
Barla'yla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş da "Barlada bir gezi yaptık. Barla'yı daha önceden görmeyen arkadaşlarımız umarım fikir edinmişlerdir. Barla tarihinden bu güne hakikaten manevi bir iklim olan bir beldemiz. Dolayısıyla bu beldenin de sayısız ziyaretçileri var. Sayın Valimizin önderliğinde Barla'daki inanç turizmi ve kırsal kalkınma üzerinde durduk. Bir yıldır kırsal kalkınma planını hazırlayıp uygulamaya çalışıyoruz. Isparta Valiliği olarak 65 maddelik bir eylem planımız var. Bunun içerisinde bir madde de Barla'yla ilgili çalıştay yapmaktı. Barla eylem planının madde madde hazırlanmasında bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim." dedi.