Ayva üretiminde artış |
Ayva üretiminin bu yıl 2014'e göre yüzde 4,4 artışla 112 bin tona ulaşacağı tahmin ediliyor. Isparta, 2014’teki 3 bin 846 ton üretimle ayvada önemli bir yer tuttu. Ayva üretiminin bu yıl 2014'e göre yüzde 4,4 artışla 112 bin tona ulaşacağı tahmin ediliyor. Isparta, 2014’teki 3 bin 846 ton üretimle ayvada önemli bir yer tuttu. Türkiye’nin ayva üretiminde bu yıl yüzü gülüyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl ayva üretiminin geçen yıldan daha iyi olduğunu bildirerek, "2015 yılında ayva üretiminin, 2014'e göre yüzde 4,4 artışla 112 bin tona ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi. Bayraktar, yaptığı açıklamada, ayva üretiminde Türkiye'nin dünya birincisi olduğunu, konumunu koruyabilmesi için kapama bahçelere ağırlık verilmesi, iyi kalite ve standart çeşitlerle üretim yapılması gerektiğini belirtti. 111 BİN 963 TONA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ Kapama bahçelerinin sayısının artmasıyla üretimde artış meydana geldiğini vurgulayan Bayraktar, "2014 yılında 53 bin 982 dekar alanda 107 bin 243 ton üretim olmuştu. Bu yıl yüzde 4,4 artışla üretimin 111 bin 963 tona çıkmasını bekliyoruz" dedi. ISPARTA’DA YAKLAŞIK 4 BİN TON ÜRETİLDİ Ayva üretimi Sakarya'nın Sapanca gölü kenarında yoğunlaşıyor. 2014 yılında üretilen 107 bin 243 ton ayvanın beşte birini Sakarya tek başına üretti. 22 bin 309 tonluk ayva üretimiyle iller arasında birinci olan Sakarya'yı, 15 bin 640 tonla Bursa, 8 bin 595 tonla Bilecik, 6 bin 406 tonla Denizli, 5 bin 508 tonla Antalya, 4 bin 81 tonla Çanakkale, 3 bin 991 tonla Isparta, 3 bin 846 tonla Kocaeli, 2 bin 502 tonla Ankara, 2 bin 232 tonla İzmir, 2 bin 175 tonla Manisa, 1934 tonla Balıkesir, 1690 tonla Amasya, 1633 tonla Aydın, 1559 tonla Samsun, 1411 tonla Çorum, 1311 tonla Muğla, 1130 tonla Tekirdağ, 1105 tonla Burdur, 1087 tonla Afyonkarahisar izledi. |