isparta-oto-ekspertiz
GÜLCÜ'DEN SÜPER FİKİR
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 26.10.2015 09:51
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
TKDK İl Koordinatörü Gülcü, hem yatırımcıyı cezbedecek hem de Isparta’nın tanıtımına katkı sağlayacak önemli bir fikri ortaya attı. Gülcü, ‘’Turistlere yönelik gül bahçelerimizi, tıbbi aromatik bitki bahçelerimizi gezdirip, doğaya çıkardıktan sonra inanç turizmiyle geziyi bitireceğimiz bir tur paketi yapalım. Hayali bile güzel’’ dedi.

TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, Isparta’nın doğal güzellikleriyle, biyolojik çeşitliliğiyle, alternatif turizm fırsatlarıyla önemli bir zenginliğe sahip olduğunu ancak bunu yatırıma dönüştüremediğimizi belirtti. Bu anlamda çok önemli bir fikri ortaya atan Gülcü, bu konuyu AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Vali Vahdettin Özkan’ın da çok önemsediğini ifade ederek ‘’Ne zaman bir araya gelsek bu konuyu konuşuyoruz’’ dedi.

SADECE BAHÇE KURUP ÜRÜNÜ SATACAĞIZ DİYE BEKLEMEYELİM

Isparta’da bahçe kurup sadece ürünü satacağız diye beklediğimizi ancak bu durumu fırsata çevirecek adımlar atılması gerektiğine değinen Gülcü, ‘’Tıbbi aromatik bitkilerimiz var. Bu konuda Isparta dünyada parmakla gösterilebilecek yerlerden biri. Biyolojik çeşitliliği fazla olan bir yerde yaşıyoruz. Dolayısıyla İlimizde değerleri, kıymetli tıbbi aromatik bitkiler var. Hazır gülden gelen bir birikimimiz var. İşlenmesi, sanayiye dönüştürtülmesi gibi. Bunun etrafını başka tıbbi aromatik bitkilerle zenginleştirmemiz lazım. Birbirleriyle entegre etmeliyiz. Örneğin gül turizmi var. Bunu lavanta turizmiyle bütünleştirebilir, yağları çıkarılabilir, kozmetiğe kazandırılabiliriz hatta yanına da arıcılığı koyalım. Keçiborlu Kuyucak köyündeki bir çiftçiyi düşünelim; Bir taraftan lavanta tarlası yapsa çiçeğini satsa, bir taraftan turistleri ağırlasa yanına da 100 kovan arı koysa. Hayal edelim bir tarladan 3 farklı şekilde faydalansa. Kırsalda vatandaşların refah seviyesini ancak böyle yükseltebiliriz. Biz ise sadece bahçe kuruyoruz ve çiçeğini satacağız diye düşünüyoruz. Yani bir bitkiyi diğer bileşenleriyle entegre etmeliyiz. Gül de aynı şekilde. Gül köyü kurulsa Japon turistler geldiğinde konaklatılsa, gül toplatılsa, yağını suyunu kendileri çıkarsa giderken de kendi çıkarttıkları suyu, yağı satıp göndersen süper olur. Keçiborlu yolu boş. Havalimanının yanındaki yerlerde çok boş alan var. Buralar değerlendirilebilir. O yoldan günde 80 bin araç geçiyormuş. 10 bini dursa ürettiğimiz ürünlerden satın alsa ve 20 TL bıraksa 200 Bin TL yapar. Ciddi bir rakam. Buraya yapılacak tesislere destek de verebiliriz’’ dedi.

İTALYA’NIN COMO GÖLÜ VARSA BİZİM DE EĞİRDİR VE GÖLCÜĞÜMÜZ VAR

Öte yandan Isparta’da kırsal turizmin olduğunu ve bunu yatırıma dönüştürmemiz gerektiğini dile getiren Gülcü, ‘’Dağlarımız, göllerimiz, bitki zenginliğimiz var ve bu zenginlik hiçbir yerde yok. Macera parklarına, spor tesislerine, mesire alanlarına hepsine hibe verebiliyoruz. Örneğin İtalya’nın Milano kentinde Como gölü var. Gölcüğümüz, Eğirdir gölümüz gibi. Como gölünü gezdik gördük. Buranın esprisi ne dedik çünkü hiçbir şey yok. Ama Amerika’daki birçok film yıldızının evi varmış orada. Ondan

meşhurmuş. Ama biz de koruma planları var. Gölcük ve Eğirdir Como gölünden kat kat da ha güzel. Bunları aşmamız gerekiyor’’ diye konuştu.

ISPARTA’NIN GÜZELLİKLERİNİ İÇEREN TUR PAKETİ SATALIM

Diğer taraftan Isparta’nın en önemli sektörlerinden biri haline gelen inanç turizmi konusunda da bir fikir ortaya atan ve finali de söylediklerinin hepsini içine alacak şekilde yapan Gülcü, ‘’Barla’ya yüzbinlerce misafir gelip gidiyor. Ama konaklayamıyorlar. Çünkü konaklayacak mekân yok. Oraya yapılacak tesisleri de destekliyoruz. Yalvaç’taki Psidia Anteocheia da öyle. Ama tam anlamıyla değerlendiremiyoruz buraları. Böyle yerleri tur kapsamına alıp turistleri gezdirebiliriz. Gül bahçesi, lavanta bahçesini gezdirip, sonra doğaya çıkarıp inanç turizmiyle bitireceğimiz bir tur programı düşünün. Süreyya Bey bu konuyu çok önemsiyor ve kurumumuza destek veriyor. Sayın Valimizle bu konuda yatırımcıyı nasıl harekete geçirebiliriz diye oturup oturup düşünüyoruz. Girişimcilerimizin de bu konuda cesaret göstermesi lazım. İç dinamikleri harekete geçirmemiz lazım’’ şeklinde konuştu.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR