HER TASARIMIN ORTAK ÖZELLİĞİ; TÜRK MİMARİSİ
Isparta Belediyesi Çayboyu üzerinde bulunan tüm köprüleri yeniliyor. Köprülerde Osmanlı ve Selçuklu döneminde kullanılan masif çalışmalar yer alırken, Türk mimarisinin izlerini taşıyor.
Çayboyu üzerinde bulunan köprülerde yapılan çalışmaları inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, köprülerin tarihi bir hava verdiğini, Türk Mimarisinin izlerini taşıdığını ve yapım esnasında kalıcılık ve sağlamlığın ön planda tutulduğunu söyledi. Köprülerin yapımında çimento ve demir kullanılmadığına vurgu yapan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Köprülerimizde Osmanlı ve Selçuklu’nun kullandığı masif çalışmalar yapılıyor. Isparta’mızda tarihi eserler ve kalıcı yapılar oldukça kısıtlı. Isparta’mıza kimlik, özlük kazandırmak için bu çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.
Mimar Sinan’ın Edirne’de yapmış olduğu köprünün günümüze kadar uzandığını, belediye olarak yaptıkları bu çalışmaların da uzun süre ayakta kalmasını istediklerini aktaran Başkan Günaydın, Çayboyu üzerinde bulunan 8 adet köprüde çalışmaların devam ettiğini, bu köprülerin kültür ve tarih barındıracağını anlattı. Günaydın, “Yaptığımız her köprünün kendisine has bir tasarımı var. Her köprümüzün özü ve kimliğinde Türk Mimarisi ve kalıcılık yatıyor. 8 köprümüzün birleşimi bir tasarım topluluğu oluyor. Bu da Isparta’mıza has kimliğimizi oluşturmuş oluyor. Çalışmalarımız hızlı gidiyor ve bu yaz sezonunda köprülerimizin yapımını bitirmek istiyoruz. Bu köprülerimiz kıymetli eserler olacaktır. Şimdiden yapılan bu çalışmaların Isparta’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.