isparta-oto-ekspertiz
Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın Tüm Meclis Çalışmaları
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 12.02.2016 20:57
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
 Isparta Milletvekili Nuri Okutan'dan TBMM'ye Soru Önergesi

,Isparta Milletvekili Nuri Okutan'dan TBMM'ye Öğrenciler İlköğretim Okulunun Adının Değiştirilmesi İle İlgili  Soru Önergesi  ve Sayın Nuri Okutan'ın Meclis Çalışmaları




TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
  
 
Aşağıdaki soruların Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.  11.02.2016
 
 
                                                                                            
                                                                                      Nuri OKUTAN
                                                                                Isparta Milletvekili
 
 
Cumhurbaşkanlığının 2001-2002 yılında ‘’Ulusal eğitime destek kampanyası’’ kapsamında Isparta Valiliğinin başlattığı ‘’Dev öğrenciler projesi’’ ne 31.000 öğrenci katılımda bulunmuştur. Bu öğrenciler çeşitli etkinlikler yapmış, kermes, tiyatro organizasyonları düzenleyerek bizzat harçlıklarından keserek açılan okul hesabına aktarmışlardır.
Aslında projenin kendisi de bizzat eğitim faaliyeti için örnek bir uygulaması olmuş değişik illerde buradan ilhamla benzer uygulamayı başlatmışlardır.
Proje ile öğrencilere hayırseverlik duygusu, örgütlenme ve bir araya gelmenin gücü ve eğitime katkıda bulunmanın gururu yaşatılmıştır.
Hal böyle iken Van’a yeni atanan hemşerimiz Sevim ÖRNEK öğretmenin trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonucu öğrencilerin yaptırdığı ‘’Isparta Öğrenciler İlköğretim’’ okulunun adı değiştirilerek Sevim ÖRNEK öğretmenimizin adı verilmiştir.
Basından öğrendiğimize göre bizzat Milli Eğitim Bakanın talimatı ile okulun adı değiştirilmiştir.
 
Buna göre,
 
1.Okulun adının bu şekilde değiştirilmesi okul adlarının konulması ve değiştirilmesi ile ilgili mevzuata uymamaktadır. Bu tür hayırseverlerin rızasını almadan okulun adının değiştirilmesi mevzuat açısından ve hukuki açıdan yanlış olduğunu düşünüyor musunuz? Okulun sizce adının değiştirilmesi mevzuat açısından uygun mudur?
 
2.Bu tür eğitim de örnek uygulama projesi ile yapılan okulun böyle bir uygulamaya karşı karşıya kalması eğitim faaliyetleri ve eğitimden alınmak istenen sonuç açısından uygun mudur?
 
3.Şayet bir isim verilecekse Sevim öğretmenin yöre halkı ile kaynaştığı, emeğinin geçtiği okula veya bölgede bir okula verilmesi daha doğru olmaz mıydı? Böyle bir uygulama Doğu ve Batının kucaklaşması manevi bağlarının artmasına katkı sağlamaz mıydı?
 
4.Şayet Sn. Bakan böyle emir buyurmuşsanız Isparta’da başka mahalle adını taşıyan bir okulda Sevim öğretmenin isminin yaşatılması doğru olmaz mıydı?
 
5.Bundan sonra Milli Eğitime emeği geçen öğretmenlerimizin benzer bir vefatında aynı duyarlılığı gösterecek misiniz?
 
6.Milli Eğitime emeği geçmiş Rahmetli Hilmi DİLMEN’ in okulunun adını niye değiştirdiniz. Okulun yeni adı ‘’Hilmi DİLMEN İmam Hatip Okulu’’ olmaz mıydı?

 
 
ÖĞRENCİLER İLKÖĞRETİM OKULUNUN ADININ DEĞİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ BAKANA YÖNELTİLEN SORU ÖNERGESİ VİDEO

TIKLA İZLE

Mhp Isparta Milletvekili Sayın Nuri Okutanın bu güne kadar olan meclis çalışmalarından bir bölüm



 

MECLİS ARAŞTIRMALARI

Mhp Isparta Milletvekili Nuri Okutanın TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİBAŞKANLIĞINA teklif ettiği meclis araştırmaları

1-Arı ve Bal ürünlerinin üretiminde ve pazarlanmasında yaşanan sorunların araştırılarak, ülkemizde arıcılık potansiyelinin etkin ve verimli değerlendirilmesi, ürün kalitesi ve çeşitliliğinin geliştirilerek ekonomik değerinin yükseltilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Anayasanın 98’inci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç tüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz.

2-Isparta Eğirdir Gölü ve çevresinin tabi halini ve zenginliklerini koruma - kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere tüm özellikleriyle aktarabilmesiyle ilgili Anayasanın 98 inci ve İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.14.12.2015

3-Kırmızı etin ithal edilişinin, hayvan sayısının düşüşünün ve et fiyatlarındaki yükselişinin sebeplerini tespit etmek amacıyla Anayasanın 98 inci ve İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.

4-Ege Üniversitesi Kampüsü içinde şehit edilen Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’ nun şehit edilmesiyle ilgili ihmali olan kişiler ve kurumlarla ilgili Anayasanın 98 inci ve İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.14.12.2015

5-Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ve bazı illerimizde ki olaylarının bu hale gelmesinde ihmali ve kusuru olanların araştırılmasıyla ilgili Anayasanın 98 inci ve İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.

6-Ormanlarımız’ da izinsiz kaçak ağaç kesimi ve orman yangınlarının sık çıkmasıyla beraber ormanlarımızın yok olmasıyla ilgili Anayasanın 98 inci ve İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.

7-Yetiştirme yurdunda yetişip ve yurttan ayrılan çocuklar için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98’inci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç tüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca “Meclis Araştırması” hususunda gereğini arz ederiz. 15.12.2015

KANUN TEKLİFLERİ

1-TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİBAŞKANLIĞINA

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. 19.01.2016

Gereğini saygılarımla arz ederim.

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili

GEREKCE


Nüfus İdarelerinde başlanacak olan yeni Kimlik Kartı verilmesi işlemlerinin Nüfus Müdürlüklerinde normal mesai saatleri içinde zaten var olan iş yoğunluğunu daha da arttıracağını, bu süreçte Nüfus personeline fazla mesai yaptırılmasının gündeme gelebileceğini, fazla mesai hakkında yapılacak kanuni düzenlemede 666 KHK ile,

Bakanlar Kurulu tarafından verilen 6 aylık sürenin bu önemli çalışma için yetmeyeceğinden dolayı süre sınırlamasının tekrar düzenlenerek fazla mesai ücreti ödenmesi, işleminin sağlıklı yürütülebilmesi için personel eksikliğinin giderilmesini ve bu işlemleri gerçekleştirecek ve doğrudan halkla temas halinde olan Nüfus personelinin hizmet içi eğitime tabi tutulmasını ve çalışma ortamlarının uygun hale getirilerek teknik donanım, güvenlik ve yardımcı hizmetli personel eksiğinin giderilmesi gerekmektedir.

Türkiye'de uygulamaya başlayacak olan yeni sistem, Nüfus İşleri Genel Müdürlüğünün personelinin yaklaşık 10 bin civarında personeli var. Adres Kayıt Sistemi ve diğer, MERNİS Projesi'yle ilgili çok yoğun çalışmaları olacak. Şimdi, pasaport ve ehliyet de yine bu sisteme bağlı olarak nüfus dairesine yüklenecek, ciddi bir işlem artışı olacak.

Bu personele bu manada mesai artışının muhakkak yani, o altı ayla sınırlı değil, o sınırın hiç olmazsa Nüfus İşleri Genel Müdürlüğüne ait personeli dikkate alarak kaldırılması gerekiyor, yoksa bu çalışmalarda başarısız olunur.

Genel Müdürlüğün elinde yaklaşık 1.500 civarında boş kadro var, kadro alınmış ama doldurulmamış. Bu kadroların en kısa zamanda doldurulup çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması lazım.

Özverili bir şekilde çalışan Nüfus Personelinin de özlük hakları iyileşmesinin yapılması temennimizdir.

İş yükleri artacak olan Nüfus Müdürlüklerinde görev yapan İl Nüfus Müdürlüklerinin 3000 olan mevcut ek göstergeleri 3600’e, İlçe Nüfus Müdürlerinin 2200 olan ek göstergelerinin 3000’e çıkarılmasıyla diğer Bakanlıklarda eşdeğer görevleri yürüten amirlerle aralarındaki ek gösterge adaletsizliği giderilmiş olacaktır.

NÜFUS HİZMETLERİ KANUNU İLE DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Fazla çalışma ücreti

GEÇİCİ MADDE 6- (1) Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatındaki personeline, ayda elli saati geçmemek üzere yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin beş katını aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenen çalışma süresi, miktar, usul ve esaslar dâhilinde fazla çalışma ücreti ödenmesine Bakanlık yetkilidir. Bu ödeme damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz.”

MADDE 2- 5490 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 7- (1) Bakanlık adına ihdas edilmiş olup Genel Müdürlük adına tahsis edilmiş kadrolardan 1.500 adedine Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamındaki sınırlamalara tabi olmaksızın 2016 yılı içinde atama yapılabilir.

MADDE 3- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (II) Sayılı Cetvelin kadroları Genel İdare Sınıfının birinci derecede bulunan ek göstergeleri bölümünün 1- Başbakanlık ve Bakanlıklarda kısmının İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ibaresinden sonra gelmek üzere ‘’Şube müdürü, İçişleri Bakanlığı İl müdürleri, müdür ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4- Büyükelçiliklerin Konsolosluk Şubeleri ile Baş Konsolosluklarda Nüfus ve Vatandaşlık İşlemlerinin gerçekleştirmek üzere Nüfus Personeli görevlendirilir. Söz konusu memurların Yurt Dışındaki görev ve sorumlulukları ile görev süreleri Bakanlık ve Dışişleri Bakanlığınca müştereken belirlenir.

MADDE 5- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

2-TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

BAŞKANLIĞINA


Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. 15.12.2015

Gereğini saygılarımla arz ederim.

1 - Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili

GEREKÇE


Sağlıklı bir toplum yaratılması ve sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinde en önemli faktörlerden biri olan ilacın kurallara bağlı olarak üretilmesi ve ihtiyacı olan herkese ihtiyaç duyulduğu anda ulaştırılabilmesi, günümüzde devletin en önde gelen sosyal sorumluluğudur.

Gelişmiş ülkeler Sosyal Devlet sorumluluğu ile rasyonel ilaç politikaları ile, hem ilaç endüstrisinin gelişimini hem de kaliteli ve etkin ilacın en iyi ve en ekonomik şartlarla hastaya ulaşımını Devlet tarafından ücretsiz karşılanması sağlamaktadırlar.

Hormon tedavisi gören kadın hastaların ilaçları SGK tarafından ücretsiz karşılanmakta olup, Hormon tedavisi gören erkek hastaların ilaçları SGK tarafından karşılanmamaktadır.

Buda hastalar arasında eşitsizlik ve ayrımcılığa yol açmaktadır. Hastalara çok ciddi bir maliyet getirmektedir. Hormonlu erkek hastaların Obezite tedavisi başarısı olması için ilaç tedavisinin devamı büyük önem taşımaktadır.

Aynı zamanda yüksek muayene ücreti borcuyla karşılaşınca, ilaçlarını alamadan geri dönüyorlar ve tedavi olamıyorlar. Sorun çözülmezse vatandaş ilaçlarını alamayacak duruma gelecektir.

Hastalarımızın şikâyetlerini gidermek, eşitsizliği ortadan kaldırmak, ilaçlarını ücretsiz almak Devletin öncelikleri arasında olmalıdır. Devlet bu ilaçları karşılarken de kar ve zarar hesabını yapmaması gerekir.

Hastalarda bu sebepten dolayı büyük sıkıntı içinde olup, çaresiz kalmaktadırlar. Sosyal güvenlik kurumu olarak hormonlu hastaların ilaç bedelini ücretsiz karşılamalıdır.

Sağlık güvencesi olan veya olmayan ve maddi durumları da iyi olmayan birçok hormon tedavisi gören hastalar, ilaçlarını alamadıklarından dolayı mağdur olduklarını belirtiyorlar.

Ödeme kapsamından çıkarılan Hormon tedavisi gören erkek hastalarımızın mağdur olmaması için ilaçların tekrar Devlet tarafında ücretsiz ödenmesi.

SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 69 uncu maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“(ğ) Sağlık raporu ile belgelendirilmek şartıyla hormonal bozukluk hastaları”

MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

SORU ÖNERGELERİ

1-Aşağıdaki soruların Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent TÜFEKÇİ tarafından sözlü olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 20.01.2016

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili

1. 2015 Ocak ayı itibarıyla gümrük ve ticari alanında rekabeti, girişimciliği ve ekonomik büyümeyi teşvik eden hangi politikalar uygulanmaktadır?

2. Gümrük ve ticaret alanında üreticilerin ve tüketicilerin korunmasının geliştirilmesi adına yürütülmekte olan projeler var mıdır? Varsa bunlar hangileridir?

3. Gümrük kapılarında yaşanan uzun kuyruklar ve giriş işlemlerinin uzun sürmesinin nedenleri nelerdir?

4. Gümrüklerde personel açığı var mıdır? Varsa personel açığını nasıl gidereceksiniz?

2-Aşağıdaki soruların İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından sözlü olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.29.12.2015

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili


1. Bugüne kadar terörle mücadele çerçevesinde yıllar itibarıyla sivil vatandaşlar, güvenlik güçleri, koruyucular, kamu görevlileri, öğretmen, doktor, mühendis gibi ne kadar insan kaybımız vardır?

2. Yine yıllar itibarıyla terörle mücadeleye yönelik doğrudan veya dolaylı olarak harcanan mali kaynaklar nelerdir?

3. Terörle mücadeleye yönelik kimi hak ve hürriyetler de yıllar itibarıyla hangi ilerlemeler yapılmıştır?

4. Doğu ve güneydoğu sorunu nereden nereye gelmiştir. Kürtlerin, Zazaların ve diğer alt kültürlerin istekleri ne idi şimdi ne istiyorlar?

3-Aşağıdaki soruların İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından sözlü olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.22.12.2015

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili


1. 2003 ile 2015 tarihleri arasında ülkemizde, terör olayları sebebiyle kaç kişi yaralanmış ve kaç kişi hayatını kaybetmiştir?

2. 2003 ile 2015 tarihler arasında ülkemizde, cinayet, hırsızlık kapkaç ve benzeri asayiş olayları sebebiyle kaç kişi yaralanmış ve kaç kişi hayatının kaybetmiştir?

3. 2003 ile 2015 tarihleri arasında ülkemizde, trafik kazaları sebebiyle kaç kişi yaralanmış ve kaç kişi hayatını kaybetmiştir?

4-Aşağıdaki soruların İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.03.12.2015

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili


1-Terör örgütü ele başlarından Cemil Bayık basın yoluyla, sözde ateşkese bebek katili Öcalan yâda HDP’nin değil PKK’nın karar vereceğini ifade etmiştir.

Siz iç güvenlikten ve PKK ile mücadeleden sorumlu bakan olarak asli göreviniz olan “teröristle mücadele” stratejisini buzdolabına kaldırıp, açılım projesini buzdolabından tekrar çıkaracak mısınız?

Şayet çıkaracaksanız Devletin güvenlik kuvvetleri ve silahlı kuvvetlerinin kamu düzeni, emniyet ve asayişi sağlamada yetersiz olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Bu kapsamda sözde kamu düzenini sağlamak adına terör örgütü PKK ile sözde ateşkes girişimleriniz var mı?

2-Ülkemizde yaşanan bombalama ve suikast eylemleri karşısında bir güvenlik (istihbarat) zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz? Şayet bir istihbarat zafiyeti varsa güvenlik bürokrasisi hakkında bir tasarrufta bulunacak mısınız?

3-Töreristler sınır dışından yurt içine dağdan ve şehre yerleşmiş gözüküyor. Hemen her gün sokağa çıkma yasağı konuyor. Teröristlerin şehre yerleşmesi sırasında neden tedbir alınmadı? Yoksa güvenlik zafiyetimi var. Teröristler şehre yerleşirken teröristlerin görmezden gelinmesini mi istediniz. Eğer böyle bir zafiyet varsa görevini ihmal eden kamu görevlileri hakkında işlem yapacak mısınız?

5-Basına yansıdığına göre teröristler bilhassa hendek kazılması yada diğer faaliyetlerinde kamu kurumlarından bilhassa belediye ekipmanlarından faydalandıkları görülmektedir. Başta belediye başkanları olmak üzere teröristlere yardım edenlere ne gibi işlem yapacaksınız. Görevden alacak mısınız?

6-PYD ve eğit donat projesi çerçevesinde yaptığınız yardımları bayır bucak Türkmenleri nede yapacak mısınız?

5-Aşağıdaki soruların İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından sözlü olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.03.12.2015

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili


1. Devlet geleneğimiz ve maaş sistemimizde mülki idare amiri-yargı mensubu dengesi daima hükümetlerce muhafaza edilmiştir. Ancak son birkaç yıldır bu denge ölçüsüz ve haksız biçimde bozulmuştur. Bu gün 1. Sınıf hakim ve savcılarımızla 1. Sınıf mülki idare amirleri arasında mülki idare aleyhine yaklaşık 2.000 TL maaş farkı oluşmuş durumdadır. Ayrıca 5.000 civarındaki 1. Sınıf hakim ve savcı 6.400 ve 7.600 ek göstergeye ulaşırken, neden 400 civarındaki 1. Sınıf mülki idare amirine 6.400 ek gösterge verilmemektedir? Gerek mülki idare amirlerinin maaşlarının hâkimlerle dengelenmesi, gerekse ek göstergelerinin yükseltilmesi konusunda meslekten gelmiş bir İçişleri Bakanı olarak herhangi bir çalışmanız var mıdır?

2. Emniyet teşkilatında görev yapan polislerimizin 2200 ek göstergelerini 3000 değil de 3600 ze çıkarmayı düşünüyor musunuz? Polislerimizin çalışma şartları ağır olduğundan maaşlarında ne gibi iyileştirme yapmayı düşünüyorsunuz?

3. Emniyet teşkilatımızın mensuplarımızın çalışma sürelerin yeniden düzenlenerek insan haklarına uygun bir şekilde bakanlığınızca sürdürülen bir çalışma bulunmakta mıdır?

4. Sözleşmeli uzman çavuşlarımız giderek artan bir hızla meslekten ayrılıyorlar. Uzman çavuşlarımız ve Astsubaylarımızın özlük haklarında nasıl bir iyileştirme düşünüyorsunuz?

6-Aşağıdaki soruların Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından sözlü olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.29.12.2015

2014 – 2015 eğitim öğretim yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde ülkücü öğrenciler, üniversitedeki terör yapılanması nedeniyle ellerinde önderliğin talimatı dedikleri bir listeyle yaklaşık 20 tane ülkücü öğrenciyi okula almamışlardır. Öğrencilerin resimlerini okulun duvarlara asarak ve sosyal medyada fotoğraflarını paylaşarak ülkücü öğrencileri hedef haline getirmişlerdir.

Sınav döneminde okula alınmayan ülkücü öğrenciler rektörlüğün acizliğini göstererek kendi fakülteleri dışında başka bir fakültede sınavlara girmişlerdir. Bu durum sadece Ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesinde olmayıp, Ankara üniversitesinin diğer fakültelerinde ve Türkiye’nin bazı şehirlerindeki üniversitelerde de durum aynı olmuştur. Geçtiğimiz günlerde de Hacettepe üniversitesinde PKK terör örgütü sempatizanı öğrenciler tarafından ülkücü öğrencilere yönelik saldırılar olmuştur. Yine bu üniversitelerde güvenliğin gözü önünde PKK terör örgütü üyesi öğrencileri tarafından okul girişlerinde kimlik kontrolü yapılmıştır. Bu olaylar neticesinde YÖK, üniversite rektörleri ve güvenlik güçleri gerekli önlemleri almak konusunda neden aciz kalmışlardır.

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili


1-Ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesinde okuyan ülkücü öğrenciler için rektörlük neden önlem almamıştır?

2-PKK terör örgütü üyesi bu öğrenciler hakkında ne gibi cezai işlem yapılmıştır?

3-Bundan sonraki eğitim öğretim yıllarında üniversite yönetimi öğrencilerin güvenliği için gereken tedbirleri almış mıdır?

4-Ülkemizdeki üniversitelerde okuyan öğrencilerin eğitim haklarının engellenmemesi adına ne gibi önlemler alındı?

5-YÖK üniversitelerde yaşanan bu olayları önleyebilecek midir?

7-Aşağıdaki soruların Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 11.02.2016

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili


Cumhurbaşkanlığının 2001-2002 yılında ‘’Ulusal eğitime destek kampanyası’’ kapsamında Isparta Valiliğinin başlattığı ‘’Dev öğrenciler projesi’’ ne 31.000 öğrenci katılımda bulunmuştur. Bu öğrenciler çeşitli etkinlikler yapmış, kermes, tiyatro organizasyonları düzenleyerek bizzat harçlıklarından keserek açılan okul hesabına aktarmışlardır.

Aslında projenin kendisi de bizzat eğitim faaliyeti için örnek bir uygulaması olmuş değişik illerde buradan ilhamla benzer uygulamayı başlatmışlardır.

Proje ile öğrencilere hayırseverlik duygusu, örgütlenme ve bir araya gelmenin gücü ve eğitime katkıda bulunmanın gururu yaşatılmıştır.

Hal böyle iken Van’a yeni atanan hemşerimiz Sevim ÖRNEK öğretmenin trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonucu öğrencilerin yaptırdığı ‘’Isparta Öğrenciler İlköğretim’’ okulunun adı değiştirilerek Sevim ÖRNEK öğretmenimizin adı verilmiştir.

Basından öğrendiğimize göre bizzat Milli Eğitim Bakanın talimatı ile okulun adı değiştirilmiştir.

Buna göre,

1.Okulun adının bu şekilde değiştirilmesi okul adlarının konulması ve değiştirilmesi ile ilgili mevzuata uymamaktadır. Bu tür hayırseverlerin rızasını almadan okulun adının değiştirilmesi mevzuat açısından ve hukuki açıdan yanlış olduğunu düşünüyor musunuz? Okulun sizce adının değiştirilmesi mevzuat açısından uygun mudur?

2.Bu tür eğitim de örnek uygulama projesi ile yapılan okulun böyle bir uygulamaya karşı karşıya kalması eğitim faaliyetleri ve eğitimden alınmak istenen sonuç açısından uygun mudur?

3.Şayet bir isim verilecekse Sevim öğretmenin yöre halkı ile kaynaştığı, emeğinin geçtiği okula veya bölgede bir okula verilmesi daha doğru olmaz mıydı? Böyle bir uygulama Doğu ve Batının kucaklaşması manevi bağlarının artmasına katkı sağlamaz mıydı?

4.Şayet Sn. Bakan böyle emir buyurmuşsanız Isparta’da başka mahalle adını taşıyan bir okulda Sevim öğretmenin isminin yaşatılması doğru olmaz mıydı?

5.Bundan sonra Milli Eğitime emeği geçen öğretmenlerimizin benzer bir vefatında aynı duyarlılığı gösterecek misiniz?

6.Milli Eğitime emeği geçmiş Rahmetli Hilmi DİLMEN’ in okulunun adını niye değiştirdiniz. Okulun yeni adı ‘’Hilmi DİLMEN İmam Hatip Okulu’’ olmaz mıydı?

8-Aşağıdaki soruların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Nuri OKUTAN

Isparta Milletvekili


1. Ülkemizde besiciler ellerindeki kesim mallarını en fazla 23 tl ye kestirebiliyorlar. Kasap ve marketlerde etin kilosu 45 tl dir. Bu aradaki fark neden kaynaklanmaktadır?

2. Yine et ticareti yapan spekülatör oyununa mı geliyorsunuz?

3. Bakanlığınızın et ithalatına izin vereceği doğru mudur? Et ithalatçılarının tuzağına düşeceği doğrumu?

4. İthalatın yarattığı olumsuz etkileri kaldırmak üzere, yerli üreticiler için yeni destekleme paketleri üzerinde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

5. Şayet ülkemizde üretim yetersizliğinden kaynaklanan, arz eksikliğinden kaynaklanan yüksek fiyat oluştuğunu düşünüyorsanız neden et ithal ediliyor. Neden besilik dana ithal etmiyorsunuz?

6. Şimdiye kadar neden et tipi cinsleri yeterince teşvik edecek desteklemeler yapmadınız?

7. Besi ahırlarının veya büyükbaş hayvan çiftliklerini doluluk oranı nedir?
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR