isparta-oto-ekspertiz
Isparta'nın Gülü Sıfır Maliyetle Video Haber
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 06.04.2016 00:22
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta'nın Gülü Sıfır Maliyetle, Dünya Devlerinin Tedarikçisi Oldu

 

Isparta'daki gül üreticileri dünya devlerinin tedarikçisi konumuna geldi. Düşük ya da sıfır maliyetli bir iş olan gül üretimi için 20-30 dekarlık bir alanla başlanıyor.

 

KOBİ ve girişimcilerin en gözde yatırım alanlarından biri gül endüstrisi oldu. Türkiye, yeni teknolojilerin de etkisiyle dünya parfüm ve kimya devlerinin tedarikçisi konumuna yükseldi.

GELENKSEL YÖNTEMRE CANLANDI

Dünyanın en önemli gül ve gül yağı üretim bölgesi olan Isparta ile çevresi, dünya parfüm ve kimya devlerinin tedarikçisi konumuna yükseldi. Son dönemde birbiri ardına gerçekleşen yatırımlarla ön plana çıkan sektör, 2015'te girişimcilerin de en fazla yatırım yaptığı alan oldu. Jeotermal enerji kaynakları ve topraksız tarım avantajlarını arkasına alan sektörde 25 yeni tesis hizmete alınırken, geleneksel yöntemlerle elde edilen gül yağı üretimi de yıllar sonra yeniden canlandı. Gülden elde edilen katma değer çeşitliliği her geçen gün artıyor. Cilt bakım ürünleri, vücut bakımı, güneş ürünleri, gıda başta olmak üzere Ispartalı üreticiler, gülden 120 çeşit ürün elde ediliyor. Bu işe gireceklere en az 20-30 dekarla başlamaları tavsiye ediliyor. Denizli, Burdur ve Afyon'un Isparta'ya komşu bölgeleri de bu iş için uygun alanlar olarak gösteriliyor.

 

MALİYETLER DÜŞÜK

Ayrıca gül bahçesi kurmanın maliyeti çok düşük. Arazi kendinizinse neredeyse bedava. Fide parası yok. Çünkü budama sırasında çıkan dallardan dikim yapabiliyorsunuz. Sadece dikim ve bakım masrafı var.

İMBİKTEN DAMITILIYOR

Modern fabrikalarda gül yağı elde edildiği gibi şehirde geleneksel yöntemle de yağ üretimi devam ediyor. Sepetlerle toplanan güller çuvallara aktarılarak yağı çıkarılmak üzere imbik kazanlarına götürülüyor. Gül yağı üretimi ya da "yağ çıkarma" imbik sistemiyle yapılan bir damıtma işlemi olarak biliniyor. Kazanın büyüklüğüne göre içine gül çiçeği ve su konuyor. 24 kilogramlık bir bakır kazana 15 kilo gül çiçeği ve 60-70 litre su konulması gerekiyor. Kazanın kapağı kapatıldıktan sonra ağız kısmı beyaz kil toprak sürülmüş bir bezle sarılıyor. 1 kilogram gül yağı 3 bin 500 kilogram gül çiçek yaprağından elde ediliyor. 1 kilo gül yağı üretimi için dolayısıyla 1 milyon 150 bin adet gül harcanıyor. 


 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR