isparta-oto-ekspertiz
Kamulaştırmaya 21 milyon TL
Isparta Haberleri 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Mahallesi’ne yapacakları Şehirlerarası Otobüs Terminali için bugüne kadar 21 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını söyledi.

 

BAŞKAN GÜNAYDIN; “MODERN BİR OTOGAR YAPMAK ŞEHRİMİZ İÇİN ELZEM HALE GELDİ”

Isparta’ya modern ve Şehirlerarası Otogar’ın şart olduğunu ve bu konuda geçtiğimiz yıl başlattıkları çalışmada inşaat aşamasına kadar geldiklerini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi şehrimizdeki Y. Şehitler Mahallesinde bulunan ve yıllardır kullanılmakta olan mevcut Şehirlerarası Otobüs Terminali artık ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmiştir.

“2 – 3 YER ARAŞTIRDIK ÇÜNÜR’E YAPMAYA KARA VERDİK”

Ben de, 30 Mart 2014’te yapılan yerel seçim öncesi Isparta’ya modern bir Otogar kazandıracağımın sözünü Isparta halkına vermiştim. Seçimleri kazanmamın ardından bu sözümü yerine getirmek için hemen çalışmalara başladım ve ilk olarak Otogar için yer arayışına girdik. Bu konuda Çünür Mahallesi, Aliköy mevkii gibi bir takım yerler için çalışmalar yaptık ama olmadı. Son olarak Çünür Mahallesindeki toplam 160 bin metrekarelik alanda bu Otogar’ı yapmaya karar verdik.

“KAMULAŞTIRMA İÇİN ARAZİLERİN GERÇEK DEĞERİNİ VEDİK”

Bu kararın ardından hemen Otogar’ın kurulacağı yerdeki arazilerin temini için girişimlere başladık ve kamulaştırma çalışmaları konusunda arazi sahiplerine beklediklerinin de üstünde metrekaresine 130 TL ödeme yaptık. Bu değerin farkında olan yüzlerce Çünürlü hemşehrimiz hemen Belediyemize gelerek arazilerinin tapularını Belediyemize devrettiler. Ve şuanda kamulaştırma olayı bitmek üzere diyebilirim.

“KAMULAŞTIRMA’DA % 98’E ULAŞTIK, SADECE 3 KİŞİ KALDI”

Bilindiği gibi daha önce de kamulaştırmanın % 95’inin tamamlandığını açıklamıştım. Şimdi ise kamulaştırmanın % 98’inin tamamlandığını söylüyorum. Çünkü, söz konusu arazi sahiplerinden Belediyemize gelip arazisini devretmeyen 7 mülk sahibi kalmıştı. Bunların 4’ü daha geldi ve arazilerini devrettiler. Şuanda sadece 3 mülk sahibi kaldı. Ben, onların da en kısa zamanda Belediyemize gelerek devir işlemini yapacaklarını tahmin ediyorum.

“ARAZİLERİNİ DEVRETMEYENLER İÇİN MECBURİ KAMULAŞTIRMA YAPACAĞIZ VE ARAZİLERİNİ 64TL’DEN ALACAĞIZ”

Zaten biz, geçtiğimiz ay kalan araziler için Tapu Müdürlüğünde şerh koydurmuştuk. Yani, bu arazi sahipleri arazilerini belediyemize devretmeseler bile hiçbir yere satamayacaklar. Dolayısıyla, kalan az bir miktardaki yeri de mecburi kamulaştırma yapmak durumunda kalacağız. Tabi, bu konuda yetki Encümende ve Encümenimiz de bu araziler için metrekaresine 64 TL ödeme kararı aldı. Eğer, bu kalan 3 kişi arazilerini kendilerinden devretmezlerse mecburi kamulaştırmaya tabi tutulacaklar ve kendilerine arazileri için metrekaresine 64 TL ödenerek arazileri Otogar projesi kapsamına alınacaktır” dedi.

“KAMULAŞTIRMAYA TOPLAMDA 21 MİLYON ÖDEDİK”

Yaptıkları kamulaştırmanın mali boyutuna da değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “Şehrimize kazandıracağımız bu modern Otogar için Belediye olarak belli bir kamulaştırma bedeli ayırmıştık. Şuana kadar kamulaştırma karşılığı arazi sahiplerine belediyemiz kasasından 11 milyon TL nakit ödemede bulunduk. Tabi, bir de kat karşılığı olayı var. Bazı mülk sahipleri arazilerine yapılacak tesislerdeki kat karşılığı verdiler. Bu konuda da toplam 10 milyonluk kamulaştırma yaptık. Toplamda ise Belediye olarak 21 milyon TL kamulaştırma yapmış olduk” dedi.

 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR