MİLLET OLARAK BÜYÜK BİR KÜLTÜRE SAHİBİZ
Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Kavşağı’nda inşa edilen ve şu anda içerisinde binlerce tarihi objenin bulunduğu Prof. Dr. Turan Yazgan Halı ve Kilim Müzesi’ne her geçen gün yeni objeler bağışlanıyor. Son olarak Keçiborlu Özbahçe Köyü Muhtarlığı ile Eğirdir Tepeli Köyü Muhtarlığı tarafından toplam 7 adet kilim bağışında bulunuldu. Kilimler arasında Hayat Ağacı, Göz Damlası ve Kağnılı kilimleri de bulunuyor. Bağışları gerçekleştiren muhtarlara ise Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından plaket verildi. Başkan Günaydın, “Millet olarak çok büyük bir kültüre sahibiz” dedi.
Bağışlanan kilimlerden dolayı, bağış yapan köyün muhtarlarına Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından plaket takdim edildi. Müzeye Keçiborlu Özbahçe Köyü Muhtarı İsmail Bozkurt tarafından 5 adet, Eğirdir Tepeli Köyü Muhtarı Mehmet Şahan tarafından da 2 adet kilim bağışlandı.
Bağışta bulunan muhtarlara teşekkür eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Tarihimizin kaybolmasını istemeyen vatandaşlarımız müzemize ellerindeki tarihi objeleri bağışlıyor. Burada tarihimizi yaşatıyoruz. Şu anda bağışlanan kilim türleri ne dokunuyor, ne de bulunabiliyor. Kültür Bakanlığı da bu tip eserlere büyük değerler biçiyor. Bağışlanan bu kilimler de, bu müzede tarihteki yerini alacak. Değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mevcut müzenin 160 metre uzunluğunda olduğunu belirterek, mevcut müzenin yanı sıra 200 metre uzunluğunda bir müze daha kazandırmak istediklerini ve gerekli girişimlerin sürdüğünü belirterek, yeni müzenin temelini de bahar ayında atmak istediklerini aktardı. Yaptıkları müzenin içerisinde barındırdığı objelerden dolayı en önemli müze haline geldiğine işaret eden Başkan Günaydın, “Ülkemizde keşke böylesine 10’larca müze olsa” derken, müzeye obje bakımından büyük katkılar sağlayan İsmail Ateş’e de teşekkür etti.
Millet olarak büyük bir kültüre sahip olunduğunu, müzenin halı ve kilim objeleri üzerine kurulduğunu ancak bunun yanı sıra çok sayıda da tarihi eserin müzede yer aldığını kaydeden Başkan Günaydın, “Kilim demek Türkiye demek. Toroslar demek Türkiye demek. Buradaki tüm objeler, çocuklarımıza, torunlarımıza ve geleceğimize tarihi ışık tutacak. Dünya ufkuna açılan uluslar arası bir müze konumuna geçiyoruz. Isparta’mızın ve tarihimizin değerini yükseltiyoruz. Özümüz, kimliğimiz, kültürümüz bu kilimlerde yazılı. Her kilim 10-15 mektup demektir” şeklinde konuştu.
Haftada birkaç aileden müzeye ciddi bağışlar geldiğini ve bundan dolayı da vatandaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığın devamını diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Bağışta bulunan muhtarlar da gelenek ve görenekleri yaşattığı ve tarihe kazandırdığı için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti.