KOKU BİTTİ
Biyolojik ve Kimyasal Arıtma Bölgesi’ndeki koku sorunu kökten çözüldü. Atık su içerisindeki çamur, kapalı devre sistem ile (‘- dışarıya sızıntı olmadan –‘) Geçici Çamur Depolama Alanı’na naklediliyor.
BÜYÜK YATIRIM
Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 Milyon TL finansmanla Çamur Kurutma Tesisi yapılacak. Güneş Enerjisi ile kurutma sistemi kurulacak. Türkiye’de örnek bir yatırım olacak
ÇEVRE DOSTU
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, ‘Toprak Ana kaybının gıda açlığının habercisi olduğu bu yüzyılda’ Türkiye’ye örnek bir tesis kazandıracaklarını söyledi. Karabulut, «OSB’de tüm sistemler çevre dostudur» dedi
İŞTE O TESİS
Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Biyolojik ve Kimyasal Arıtma Sistemi’ne entegre yeni bir yatırım yapıldı: «Çamur Depolama Alanı»
2 Bin M3 kapasitesi bulunan tesis 350 Bin TL finansmanla kuruldu
Arıtma Sistemi’nden kapalı devre şekilde Depolama Alanı’na hat çekildi
Çamur, dışarıya çıkmadan yeni tesise naklediliyor
KÖKTEN ÇÖZÜM
Bu yöntemle Biyolojik ve Kimyasal Arıtma Bölgesi’nde yaşanan ağır koku sorununa kökten çözüm üretilmiş oldu.
2 MİLYON TL
HARCANACAK
Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, yakın bir süreçte Çamur Kurutma Projesi’ni de hayata geçireceklerini söyledi.
Projenin fizibilite çalışmalarının sürdürüldüğüne; o nedenle geniş detayı paylaşamayacağını anlatan Başkan Karabulut, «Türkiye’de bu yönde yatırım çok az. Türkiye’ye örnek olacak bir ortaya çıkacak» dedi.
Projenin ortalama 2 Milyon TL finansman gerektireceğini anlatan Mustafa Karabulut, sistemin Temiz- Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları ile çalışacağını söyledi.
Çamur Kurutma Tesisi’nin çevre dostu yaklaşımı nedeniyle de çok değerli olduğunu kaydeden Mustafa Karabulut, şöyle dedi:
«Toprak Ana kaybının gıda açlığının habercisi olduğu yüzyılda böyle bir yatırım çok değerli.
Çamuru Millî servete kazandıracağız
Çevreye duyarlı bir yatırım olacak.
Şimdilik bu kadar bilgi paylaşabilirim.»
Zarar yükü çok büyüktü
bunu ortadan kaldırdık
çevre’ye zerre kadar
zararlı atık bırakmıyoruz
OSB Biyolojik ve Kimyasal Arıtma Tesisleri’nin 2,5 yıl öncesine kadar çok büyük zarar ettiğini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, o yükün etkili, akılcı ve verimli yatırımlarla attıklarını söyledi.
Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, Biyolojik ve Kimyasal Arıtma Tesisleri’nden kaynaklanan büyük zararların artık ortadan kaldırıldığını söyledi.
Etkili, akılcı ve verimli yatırımlar ile Arıtma Tesisi’ni yüksek oranda zarar eden işletme hüviyetinden kurtardıklarını söyleyen Karabulut, çevre dostu bir yapıya kavuşturulduğunu anlattı.
İŞTE KOMUTA MERKEZİ
Süleyman Demirel OSB, Türkiye’nin en iyi Arıtma Sistemi’ne sahip noktalarından biri. Zira OSB’de İleri Arıtma Sistemi dâhi var; ancak şu an gereksinim olmadığı için çalıştırılmıyor.
ÇEVRE DOSTU SİSTEM
OSB Biyolojik ve Kimyasal Arıtma Tesisi Yöneticisi Çevre Yüksek Mühendisi Demet Deregümülü: «Proje 8 Bin M3’e göre yapıldı. Günlük 4 Bin M3 atık su kapasitesi var. Burada günlük 2.500 M3 atık su işlemi yapılıyor. Doğa’ya tek damla zararlı unsur bırakılmıyor
Kaynak :akdeniz