isparta-oto-ekspertiz
 Rektör değişti, plan da değişti Üniversite içerisinde AVM'YE İZİN YOK
Isparta Haberleri 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Nisan-2015'de SDÜ Doğu Yerleşkesi'nde geliştirilen 2 ayrı proje için yurt+ticari birimler yapılaşmasına izin veren imar planı değişikliğini onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, SDÜ'de değişen yönetimin talebi üzerine 4 ay sonra plan üzerinde yeni bir karar daha aldı.

 İYİKİ YÖNETİM DEĞİŞMİŞ !

            Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Mayıs-2015'de göreve gelen yeni rektörlük yönetiminin talebi doğrultusunda 3 Ağustos 2015 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yeniden değişikliğe gitti. Kararın plan notlarında, SDÜ Doğu Yerleşkesi içerisinde uygulanacak projelerde AVM türü ticari alanlar kaldırıldı, yurt ve sosyal tesis gibi sadece öğrencilere yönelik kulanıma izin verildi.

                       Süleyman Demirel Üniversitesi'nin adını 'içerisinde 2 tane AVM bulunan üniversite' diye tarihe geçirecek skandal uygulama Ankara'dan döndü. Prof.Dr. Hasan İbicioğlu'nun rektörlüğü döneminde Doğu Yerleşkesi içerisinde birisi 50 bin m2, diğeri 35 bin m2 olmak üzere 2 ayrı yurt+AVM projesinin imar planı değişikliğini onaylayıp ticari birim yapılaşmasına izin veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 4 ay sonra çark etti, büyük bir hatayı düzeltti. SDÜ'ye Mayıs-2015'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla rektör olarak atanan Prof. Dr. İlker Çarıkçı'nın üniversite içerisinde AVM gibi ticari yapılaşmaya gösterdiği karşı tutum, Isparta Belediyesi'nin aynı doğrultudaki görüşleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karar değiştirtti. Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Nisan-2015'deki kararını 8 Ağustos 2015 tarihinde değiştirdi, SDÜ'nün 1/1000'lik uygulama imar planında yeni bir tadilat yaptı.

            Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından SDÜ 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yapılan değişiklik kararı 8 Ağustos 2015 tarihinde alındı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Isparta Belediyesi, SDÜ ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne gönderilen imar planı değişikliğinin plan notları kısmında üniversite içerisinde AVM gibi ticari alan yapılaşmasına izin verilmediği açıkça ortaya konuyor. İmar planı değişikliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bugünden itibaren 1 ay askıda tutulacak.

            Süleyman Demirel Üniversitesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan notlarında, Doğu yerleşkesinde ihalesi yapılan 2 ayrı  alanda AVM türü ticari alanların kaldırıldığı sadece öğrencilere yönelik kullanımların bırakıldığı görülüyor. SDÜ Yönetimi ya da ihaleyi kazanan yüklenici firma eğer isterse bu sosyal tesis alanlarında öğrencilere yönelik yurt ve benzeri sosyal tesisler inşa edebilecek. Ancak proje kapsamında ticari birimler olmayacak.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR