isparta-oto-ekspertiz
SAĞLIK YÖNETİCİLERİ ÖNEMLİ BİLGİLER PAYLAŞTI
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 31.07.2015 10:20
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın ve kurmay ekibi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Topal ve Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Beşir Andaç Aksoy ile birlikte basının karşısına çıktı. Geride kalan 1 yılın değerlendirmesini yapan sağlık yöneticileri önemli bilgiler paylaştı.

Toplantının açış konuşmasını Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aydın yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın uygulamak istediği e-nabız sisteminin avantajlarını açıklayan Aydın, ‘’Isparta olarak biz de e-nabız’a yaklaşık 1 ay önce entegre olduk. İlk entegre olan illerden bir tanesiyiz. E-nabız, e-devlet şifresi veya aile hekimliğinin geçici alınan şifreyle girilen bir sistem. Bu sistemde hastanede tüm tetkikler, tahliller, MR, tomografi görüntülerinin hepsini kendi şifrenizi girerek internet aracılığıyla görebileceğinizi bir sistem. Bir ay önce başladığımız için Haziran’dan itibaren yapılan tüm tetkiklerinizi e-nabız sistemi ile görebileceksiniz.

Ama önceki tahlillerinizi görme şansınız şuan için yok. İl dışında başka bir hekime gittiğinizde bunları dosyalar halinde götürmeyeceksiniz. Hemen internetten ulaşılabilecek. Burada yüzde 20-25’de tasarruf sağlanıyor. Tekerrür eden tahlillerin önüne geçiyorsunuz’’ dedi. Öte yandan çevre illerde bulunmayan bir cihazı Isparta’ya kazandırdıklarını açıklayan Aydın, ‘’Robotik Yürüme Cihazının 2 yıldır çabasını veriyorduk. Altyapı çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 1 hafta sonra Eğirdir Hastanemize bu cihazı kuracağız. Robotik Yürüme Cihazı çevre illerde yok ve ileri teknolojik bir cihaz. Özellikle felçli ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan hastaların son teknoloji robotik yürüme cihazı ile fizik tedavilerini sağlamış olacağız. Bu da Ispartamıza ayrı bir tıbbi kalite getirecek. İl dışından en çok Eğirdir Hastanemize hasta geliyor.

Önceki yıllara göre bir azalma var ama oraya geliyorlar. Daha önce yaptırdığımız araştırmalarda Isparta Devlet Hastanesi’ne gelenlerin yüzde 9’u il dışından gelen hastalardı. En çok Afyon, Antalya ve Burdur gibi komşu illerden hasta geliyor. Eğirdir’de gelen hastaların yaklaşık yüzde 40-50’si il dışından geliyor. Eğirdir’e Türkiye’nin her yerinden hasta geliyor’’ diye konuştu.

Diğer taraftan Gülkent Devlet Hastanesi’nde Pediyatrik Nörolog hizmetinin başladığını müjdeleyen Aydın, ‘’Türkiye’nin birçok yerinde bu bölüm yok. Yaklaşık 1 aydır Gülkent Devlet Hastanesi’nde hizmet veriyor. İlk geldiğinde birkaç hastayla başlamıştı. Şimdi günlük 15 hastaya kadar çıktı. Tanındıkça pediyatrik nöroloğa geliyorlar. İlimizin bir ihtiyacıydı. Ayrıca 3. basamak 5 yataklı yeni bir yoğun bakım açıyoruz. Bu kalp merkezinde açılacak’ diye konuştu.

Bu arada Palyatif Merkezi’ni Isparta Devlet Hastanesi’nde faaliyete geçirdiklerini aktaran Aydın, ‘’Bu merkez son dönem hastaları yatıracağımız ve onlara tıbbi destek vereceğimiz bir merkez. Devlet Hastanesi’nde Hüseyin Bey faaliyete geçirdi ve hasta yatışı başladı. Ayrıca AMATEM’i, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi taşındıktan sonra yaklaşık 1,5 ay içinde faaliyete geçireceğiz. Üniversitedeki hocalarla birlikte işleteceğiz’’ dedi. Son olarak il dışına en çok hangi hastaların çıktığının da tespitini yaptıklarını dile getiren Aydın, ‘’Isparta’daki İl dışına giden en çok hastalarımız psikiyatri hastalarımız. Bakırköy ve Manisa’ya en çok sevk ettiğimiz hastalarımız bunlar. Ayrıca ilde ilgili uzmanı olmayan branşlar gidiyor. Örneğin pediyatrik kardiyoloğumuz olmadığı için Antalya’ya bu vakaları gönderiyoruz. Bu alandaki hekim sayısı Türkiye’de çok az’’ ifadelerinde bulundu.

Aydın’ın konuşmasından sonra sırasıyla Genel Sekreterlik başkanları gelişmeleri aktardı. İlk olarak Tıbbi Hizmet Başkanı Zafer Direk söz aldı. Yatırımlardan bahseden Direk, ‘’Şuanda Isparta Devlet Hastanesi’nde onkoloji uzmanımız var. orada aylık ortalama 35 kemoterapi hastasına hizmet veriliyor. 2014 yıl içinde 196 yatan hasta toplamda ise 496 kemoterapi hastasına hizmet verildi. Yoğun bakım servislerinde 50 yatağımız var. 5 yatak artışla 55 yatağa ulaşacağız. Diyaliz hizmetlerinde 20 cihazımız var. 61 hastaya hizmet veriyoruz. Isparta Devlet Hastanesi Acil Serviste kriz koordinasyon merkezi kurduk. Aynı zamanda devlet hastanemize dijital röntgen cihazı kuruldu’’ dedi. Ardından Mali Hizmetler Başkanı İbrahim Karagöz, harcanan miktarları açıkladı. Karagöz, ‘’2014 yılı içinde sadece tıbbi cihaz yatırımı olarak 3 milyon 50 bin lira para harcamışız. Bu yılın başından itibaren yapılan tıbbi cihaz yatırımı ise 1 milyon lira.

Bakanlığın tahsisi ve bizim planlarımızla bu rakamın 3 milyonu bulması hedefleniyor. Bu yılda 3 milyon lira tıbbi cihaz yatırımı yapacağız. Bunun yanında Yalvaç, Şarkikaraağaç, Eğirdir ve Isparta Devlet Hastanesi’nde bir takım inşaat çalışmaları yapacağız. Mali Hizmetler olarak yılda 40-70 arasında ihale yapmaktayız. Bunlar çok büyük ihaleler. Bu zamana kadar hakkımızda kamu ihale kurumuna rekabetin engellendiği yönünde hiçbir şikâyet olmamıştır. Kamu ihaleden dönen hiçbir ihalemiz yoktur. Merkez satın almada çalışan tüm arkadaşları yürekten kutluyorum. Ucuza mal aldığımız doğrudur. Türkiye ortalamasının altında ihaleler gerçekleştiriyoruz’’ diye konuştu. Öte yandan İdari Hizmetler Başkanı Dr. Cenk Yıldız, doktor sayıları üzerinden değerlendirmede bulundu. Yıldız, ‘’8 aydır görevdeyim. Görevde olduğum sürede fark ettiğim en güzel şeylerden bir tanesi özellikle asistanlığını yapan doktor arkadaşlarımız doğu hizmetinden sonra ilimize gelmek istiyorlar. Isparta’ya doğru doktor arkadaşlarımızın geriye dönüşlerinin olduğunu görmekteyiz. Isparta’ya gelmek isteyen arkadaşlarımızı ilimize kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor.

Doktor bazında Isparta’da çok fazla sıkıntı yaşamıyoruz. En son pediyatri nöroloji uzmanı kazandırdık. Pediyayatri yoğun bakım uzmanımız ayrılacak. Onun yerini doldurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık personelinin Isparta’da yeterli seviyede olduğunu söyleyebiliriz’’ şeklinde konuştu. Başkanların ardından da hastane başhekimleri söz aldı. İlk olarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Topal konuştu. Topal, ‘’Hastanemizde yoğun bakım servisleri artırıldı. Erişkin yoğun bakım yoktu. Bu servis açıldı. Burası hayırseverlerin desteği ile açıldı. Çocuk yoğun bakım yetersiz geliyordu. Bu oraya da destek oldu. Hastanemizde bu şekilde hasta sevk oranı düştü. Ayrıca anne otel uygulaması başladı. Doğum yapan annelerin taburcu olduktan sonra çocuklarının hastanelerde kalış süresi uzarsa bir misafirhane hizmeti var’’ dedi. Son olarak Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Beşir Andaç Aksoy da yeni gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Eğirdir’in halen daha hastaneler içinde bir marka olduğuna dikkat çeken Aksoy, ‘’Eğirdir’de Ocak ayında göreve başladık. Eğirdir öncende çok aktif bir hastaneydi ve Türkiye’nin her yerinden hasta çeken bir yerdi. Zaman içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı hasta sayısı giderek azaldı. Her yerde tedavi yapılmaya başlandı. Hekim ve hastane sayısı arttı. Ama Eğirdir halen bir marka. Çünkü hastalar halen Eğirdir’i en sonda güvenilir bir hastane olarak görüyorlar. Türkiye’nin her yerinden hastamız var. Popülaritesini artırmak için ne yapabiliriz diye düşündük. Güncel tedavileri eklemeye başladık. Örneğin ocak ayından itibaren ön çapraz bağ ameliyatlarına başladık. Kapalı ve açık omuz cerrahisi ameliyatlarına başladık. Spor cerrahisi ile ilgilenmeye başladık. Kök hücre tedavisi güncel tedavimizdir. Bunu aktif hale getirdik. Bu en doğal tedavidir. Kendi kanınızdan kendi hücrelerinizin iyileşme kapasitesini kullanarak yaptığınız bir tedavidir. Önümüzdeki hafta robotik yürüme cihazını hizmete sunacağız. Felçli hastalar yürüme hissini ya hiç bilmiyorlar ya da unuttular. Bu cihaz bu hissi onlara tekrar sağlatacak. Bunu iyi tanıtmak lazım’’ ifadelerinde bulundu.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.