isparta-oto-ekspertiz
''Yurtta Yol Krizi''   Yanlış Haber Açıklaması
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 17.03.2016 14:44
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI
 

''Yurtta Yol Krizi'' isimli haber ile ilgili tarafımıza atfedilen konulardan dolayı eksik bilgi sonucu oluşan ve kamuoyunun yanlış yönlendirilip, kurumumuzun bu konuda yıpratılmaya çalışıldığından aşağıdaki bilgi notu hazırlanmaya ihtiyaç duyulmuştur.

Isparta Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünün 14/03/2016 tarih ve 80065393.300/1780 sayılı yazılarında;  Isparta ili, Merkez ilçesi, Çünür Mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 111 ada 2 parsel nolu 83683,85 m²  yüzölçümlü ve “Orman” olarak kullanılmak üzere Bakanlığımıza ( Orman Genel Müdürlüğüne ) tahsisli vasfı orman olan taşınmaz hakkında Isparta Belediye Başkanlığınca plan değişikliği yapıldığı ve 22.01.2016 tarihinden itibaren bir ay süre ile ilana çıkarıldığı belirtilerek yapılan imar planını değişikliği hususunun idaremizce incelenmesi, itirazımız olup olmadığının gerekçesi ile birlikte en geç 15.02.2016 tarihine kadar bildirilmesi istenmişti. Konu ile ilgili İşletme Müdürlüğümüzce yapılan inceleme neticesinde İşletme Müdürlüğümüzün 05/02/2016 tarihli ve 265359 sayılı yazımızla 6831 Sayılı Orman Kanunu uyarınca Orman Sayılan Alanlarda İzin alınmadan imar planı yapılmasına izin verilemeyeceğinden bahisle planlanan alanının bir kısmı orman sınırları içinde kaldığından Isparta Belediyesine gerekli itirazın yapıldığı, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğüne bildirilmişti.
 
Söz konusu yapılması planlanan öğrenci yurduna giden yolun eski SSK Hastanesi arkasındaki mevcut 115 Kod Nolu Orman Yolu olduğu, 1999 yılında Isparta Orman İşletme Müdürlüğünce yapıldığı tespit edilmiştir. Mevcut yol yıllardır kullanıma açık Orman yoludur. İmar planı değişikliğine müsaade edilebilmesi için 6831 Sayılı Orman Kanunun 17. Maddesi hükümlerine göre kurumumuzdan izin alınması gerekmektedir. İl Özel İdaresine yol için izin başvurusunda bulunulması hususu bildirilmiştir. Ayrıca yapılması planlanan yurt alanına ulaşımı sağlayan mevcut orman yolu fiili olarak kullanılmakta olup, inşaatın yapımında aksamaya neden olacak bir husus bulunmamaktadır.
.  
Ancak söz konusu yolun imar planına işlenebilmesi için Orman Kanunun 17/3.Maddesine göre izin alınması gerekmektedir.

 
          
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR