isparta-oto-ekspertiz
1 Temmuz'dan İtibaren Başlıyor: Tamamen Zorunlu Olacak
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

1 Temmuz'dan İtibaren Başlıyor: Tamamen Zorunlu Olacak

1 Temmuz'dan itibaren işletmelerde e-Fatura'ya geçiş süreci başlıyor. Yıllık cirosu 3 milyon lira ve üzeri olan işletmeler için e-Fatura kullanma zorunluluğu getirildi. 2022 yılında yayımlanan Vergi Usul Kanunu'nun 535 numaralı tebliğine göre, bu işletmelerin 1 Temmuz 2024'e kadar e-Fatura sistemine geçiş yapmaları gerekiyor.

Ayhan Akgöz, bu düzenlemenin geniş kapsamlı olduğunu belirtti. Yıllık cirosu 500 bin lira olan e-ticaret şirketlerinin yanı sıra, kültür, turizm, gayrimenkul ve motorlu taşıtlar sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler de bu kurala tabi olacak. Akgöz, konaklama hizmeti sunan otellerin de e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçiş zorunluluğu olduğunu vurguladı. İşletmeler, sadece e-Fatura'ya geçmekle kalmayacak, aynı zamanda 1 Ocak 2025 tarihine kadar e-Defter'e de geçmek zorunda olacaklar.

Özellikle yıllık cirosu 10 milyon lira ve üzeri olan işletmelerin, 1 Temmuz'a kadar e-İrsaliye sistemine geçmesi gerekiyor. Bu süreçte, özel entegratör kullanımı KOBİ'ler için en verimli çözüm olarak görülüyor.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.