isparta-oto-ekspertiz
B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 125cc Motosiklet Kullanma Hakkı Geldi

Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle, B sınıfı ehliyet sahipleri için büyük bir yenilik getirildi. Artık B sınıfı ehliyetle 125cc'ye kadar olan motosikletleri kullanmak mümkün hale geldi. İşte detaylar:

Yeni Düzenlemenin Detayları

  1. Kapsam Genişletildi: B sınıfı sürücü belgelerinin kapsamı genişletilerek, sürücülerin daha fazla araç türünü kullanabilmesine olanak tanındı. Bu düzenleme, tekrar sınava girme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

  2. Motosiklet Kullanımı: Yeni düzenlemeyle birlikte, B sınıfı ehliyeti olan sürücüler 125cc'ye kadar olan motosikletleri de kullanabilecekler.

  3. Direksiyon Eğitimi: Direksiyon eğitimini tamamlayan sürücülerin ehliyetleri otomatik olarak güncellenecek. Ek bir işlem yapmalarına gerek kalmayacak.

Şartlar ve Koşullar

2024 yılının Şubat ayında yapılan değişiklikle birlikte, B sınıfı ehliyete sahip sürücülerde aranan koşullar şunlardır:

  • En Az İki Yıllık Deneyim: En az iki yıllık B sınıfı ehliyete sahip olmak.
  • Sağlık Raporu: Motosiklet kullanımına engel bir sağlık sorununun bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek.
  • Ehliyet İptali Olmaması: Son 5 yıl içinde B sınıfı ehliyetinin geçici süre dahil hiçbir şekilde iptal edilmemiş olması.

Eğitim ve Sınav

B sınıfı ehliyeti olan vatandaşların 125cc'ye kadar motosiklet kullanabilmesi için sadece ek sürüş dersleri almaları yeterli olacak. Ayrıca bir sınava girmeleri gerekmeyecek.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.