isparta-oto-ekspertiz
Bakkallarımızın Işıklarını Söndürmeyelim!
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Bakkallarımızın Işıklarını Söndürmeyelim!

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, son sigara zamlarından sonra bakkal esnafının yine mağdur olduğunu ifade etti. Zam geçişinde bakkalların hedef gösterilmesinin doğru olmadığını belirten Başkan Aydın, “Hükümet yetkililerinden ve milletvekillerinden istediğimiz mahallemizde yanan bakkallarımızın ışıklarını söndürmeyelim” dedi.

Sigaraya Gelen Zamlar Bakkalları Mağdur Ediyor

Sigaralara gelen zamlara hem bakkallar hem de tiryakiler tepki gösteriyor. Her zam geçişinde özellikle bakkal ve market işletmecileri hedef gösteriliyor. Bu durum, küçük esnafın işlerini daha da zorlaştırıyor.

Kar Oranlarında %2-3 Oranında Artış Talebi

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sinan Aydın, sigaraya gelen peş peşe zamlardan en çok etkilenen grubun bakkallar olduğunu vurguladı. Toplumda, sigaraya zam geldiğinde bakkalların sigarayı raf altı yaparak daha çok kazandığı yönünde yanlış bir bakış açısı olduğunu belirten Aydın, “Bu konuda şikayetlere konu oluyoruz. Bakkal açısından bakıldığında, sigaraya zam geldiğinde elinde bulundurabildiği 7 ya da 8 paket sigaranın kazancına bakar durumda kalmıştır. Yetkililerden istediğimiz, devletin gelirinin sigara ve alkol ÖTV’lerinden aldığı ücretler olduğuna göre, bu ürünleri tüketiciyle buluşturan bakkallarımızın da sigaraya her zam gelişinde kar oranlarında çok değil %2-3 oranında kar vermeleridir” dedi.

Konu Bakan Ömer Bolat’a Anlatıldı Ancak…

Sigara firmalarının kredi kartı alışverişinde komisyon kestiğini ve burada esnafların büyük mağduriyet yaşadığını Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a anlattıklarını ifade eden Başkan Sinan Aydın, “Ankara’da, yaklaşık 2 ay önce Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanımız Bendevi Palandöken tarafından organize edilen toplantıya, Türkiye’deki Bakkallar ve Bayiler Odaları Başkanları ile Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat katılım sağlamış ve bu konu orada da gündeme gelmiştir. Sigara firmasının yaptığı kredi kartı alışverişinde % 2 komisyon aldığını söylememize rağmen, aradan geçen sürede hiçbir gelişme yaşanmamıştır. Hükümet yetkililerinden ve milletvekillerinden istediğimiz mahallemizde yanan bakkallarımızın ışıklarını söndürmeyelim” dedi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR