Hüseyin Kılınç, İzmir Simit Fırınının sahibi. Meslek hayatına 1990 yılında İzmir Simit Fırınında çırak olarak başladı. Mesleğiyle ilgili herşeyi ustası Ali İhsan ALDANMAZ'dan öğrendi. Ali ihsan Aldanmaz 1958 yılında İzmir'den gelerek Isparta'da İzmir Simit Fırınını açtı. Ustasının vefatından sonra çocuklarının baba mesleğini icra etmek istememeleri üzerine Hüseyin Kılınç ustasının izinden gitmeye karar verdi ve fırının isim hakkını üzerine aldı. İzmir Simit Fırının yeni işletmecisi artık Hüseyin Kılınç'tı.
Kılınç'ın bakışlarındaki sertlik ustası gibi işindeki ciddiyetini yansıtır. Bunun yanı sıra insanları sakin ve güler yüzü ile karşılar. Çırakları ile aralarında usta-çırak ilişkisinden öte bir kardeş ilişkisi vardır. Kılınç "Biz bu işe çekirdekten başladık. Simit yapmasını biliyorsak satmasını da biliriz. Emeklerimin her köşesinde bir simit fırtınası vardır '' sözleriyle bu işteki tecrübesini dile getirmektedir.
İzmir Simit Fırını ilk olarak sadece simit çıkarıyordu. Daha sonra ürün yelpazesini genişletti. Nokul,çörek,şekerli, tahinli ve sade pide, açma poğaça ve çeşitleri ile sizlere hizmet vermektedir. Ramazan ayında ayrıca kuru pide çıkarmaktadır.
Eskiden çırak şimdi ise bir usta olan Hüseyin Kılınç ın çırağı Ali Bozkurt da ustasının izinden gitmek istiyor. Bu fırında ''kuşaktan kuşağa ilerleyiş devam ediyor.