ISPARTA DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ’NDEN REKTÖR SAATCI'YA ZİYARET
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel AYHAN, Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar KÖROĞLU ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI’yı makamında ziyaret ettiler.
‘Batı Akdeniz Bölgesinde Bir İlke İmza Atıyoruz’
MAKÜ ile Birlik arasında imzalanacak iş birliği protokolünün ön görüşmesini yapmak üzere ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Prof. Dr. Veysel AYHAN, “Rektör Hocamızın alanında uzmanlığı ile veteriner kökenli olması göz önüne alındığında Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu üyeleri olarak kendilerine ziyarette bulunmak istedik. Ziyaretimizin amacı, Veteriner Fakültesini bölgenin parlayan yıldızı olarak görüyoruz. Üniversitemiz, Birliğimize kayıtlı yaklaşık 3 bin koyun keçi yetiştiricilerinin sahada karşılaştıkları sorunları çözmek adına ciddi anlamda bize destek veriyorlar. Bu olaya kurumsal bir kimlik kazandırmak adına Üniversitemiz ile birliğimiz arasında bir iş birliği protokolünün ön görüşmesini yapmak için geldik. Birlik bünyesinde çalışan tarım danışmanlarının ve veteriner hekimlerin eğitimleri, düzenlenecek seminer, sempozyum ve birtakım işbirliklerin görüşmek amacıyla geldik. Bizler Isparta’da ‘Koç-Teke Test İstasyonu’ açmayı planlıyoruz. İstasyonun kuruluş aşaması, sağlık ile ilgili yönetimi ve teknik elemanların eğitiminde Rektörümüz bize ışık tuttu. Üniversitemizle yapacağımız protokol, Batı Akdeniz Bölgesinde bir işbirliğinin ilk örneği olacak. Rektörümüze çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Kuzu - oğlak döneminde sıkıntılar yaşadıklarını belirten Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar KÖROĞLU ise yaşadıkları sıkıntıların giderilmesinde Üniversitemizden destek gördüklerini vurguladı.
Bölge ve Türkiye’ye Örnek
“Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak şehrimizle ve bölgemizle yapacağımız çalışmalarda elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik.” diyen Rektör Saatcı ise “Bölgemizle her zaman iç içe olduk. Bugünkü ziyaret de şehirden öte bölgesel olarak birtakım işlere girişmemizin göstergesidir. Bunu da belli bir oranda Antalya, Muğla Isparta illerinde sağlıyoruz. Devletimizin destekleri ile kurduğumuz Avrupa’nın en büyük hayvan hastanesi yakında faaliyete geçecek ve bundan bölgemizde yararlanacak. Üniversitemiz ile Isparta Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yapacak olduğu ‘Koç Teke Test İstasyonu’ ülkemiz için ilklerden biri olacak. Bu istasyonun işleyişi ise şu şekilde olacak. Belli yaştaki hayvanlarımızı belli bir süre aynı ortamda tutup, bunların genetik yapı olarak üstün olanlarını seçip yetiştiricilerimize sunacağız. Birkaç yıl belli bölgede kullanılan teke ve koçlar daha sonra diğer bölgeye verilecek ve böylece bölgemizdeki hayvanları genetik yönden kısa sürede ıslah etmiş olacağız. Bizim bir parolamız var; ‘Niyet hayır, akıbet hayır’ deriz ve hayırla yola çıktıklarımızı hayırla sonuçlandıracağımızdan eminiz.” dedi.