isparta-oto-ekspertiz
Isparta Elma Üreticileri Bu Yıl Elmadan Umutlu
ISPARTA
G.Tarihi: 29.09.2016 14:31
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta Elma Üreticileri Bu Yıl Elmadan Umutlu

 

AB ülkelerine yok denecek kadar elma ihracatı yapabilen Isparta gözünü, uçak krizinin ardından iyileşme sürecine girilen Rusya’ya dikti. Elma üreticileri bu yıl elmalarını Rusya’ya ihraç edilmesi konusunda umutlu.

Isparta gözünü  Rusya’ya dikti

 

Geçtiğimiz yıl 24 Kasım 2015 tarihinde Türk Jetlerinin Suriye sınırında Türk sınırını ihlal eden Rus Savaş Uçağını düşürmesi ile iki ülke arasında gerilen ilişkiler, 9 Ağustos 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşerek iki ülke arasında yaşanan krize son vermesinin ardından Rusya Gıda firmalarından Türkiye’den yaş sebze meyve talepleri gelmeye başladı. Bu doğrultuda; hasadı devam eden elma başta olmak üzere içinde Isparta’nın da bulunduğu Batı Akdenizli yaş sebze meyve ihracatçılarının gözü, kapıların açılacağı güne çevrildi.

ELMA TÜCCARLARI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Türkiye’den Rusya’ya yaş sebze meyve ihracatının her an başlayabilecek olması nedeniyle gelişmelere hazırlıksız yakalanmak istemeyen elma tüccarları ve ihracatçılar, buna göre adımlarını atmaya başladı. Konu ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Elma Tüccarları; “İki ülke arasındaki uçak krizinin sona ermesinin ardından Rusya’nın önde gelen yaş sebze meyve ithalatçıları ve gıda tedarikçileriyle önemli görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Görüşmelerde bölgenin yaş sebze meyve ürünleri, yaş sebze meyve ihracatı yapan firmaları, üretim ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verdik. Kapıların açılmasının an meselesi.

“BİZE ÜRÜNLERİNİZİ GETİRİN DESİNLER HEMEN GÖTÜRMEYE HAZIRIZ”

Isparta’da şuanda elma hasadının devam ettiğini ve bu dönemde başta Gelendost olmak üzere elma üretimi yapılan merkezleri gezerek üreticiden ihracata uygun elma alma yönünde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tüccarlar, iki ülke arasında yaşanan krizin aşılma sürecini ve gelişmeleri kamuoyunun yakından takip ettiğini belirttiler.

“İNŞALLAH OLUMSUZ BİR DURUM YAŞANMAZ”

Yakın dönemde Rusya’ya yeniden yaş sebze meyve ihracatının başlamasını beklediklerini vurgulayan Tüccarlar, bu çerçevede Isparta elmasını da Rusya’ya ihraç etmek için umutlu bekleyişlerini sürdürdüklerini ifade ettiler. Rus firmalarla yaptığımız görüşmelerde firmalar IspartaAntalya ve Burdur’un yer aldığı Batı Akdeniz bölgesinden domates, biber, kabak, nar, portakal, elma başta olmak üzere geniş bir yelpazede yaş sebze meyve ve gıda maddeleri istiyorlar. Talepleri değerlendirerek kapıların açılmasıyla birlikte bu ürünleri Rusya’ya ihraç etmek istiyoruz. İnşaallah bu konuda bir olumsuz durum daha yaşanmaz ve Ispartalı elma üreticilerinin ürettiği elmaları satın alarak bu ülkeye gönderme imkanı buluruz” dediler.

DEMOKRAT
ısparta haber

 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR