Gül ile özleşen Isparta'da belediyeye ait ahşap oymacılığı atölyesinde Isparta gülü motiflerinin işlendiği yüzlerce eser, görenlerin ilgisini çekiyor.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyenin 2010 yılında gül motiflerini ahşap üzerine işlemek amacıyla kurulduğunu söyledi. Süreç içerisinde dünyaca ünlü ressamlarının eserlerinin replikalarını ahşap üzerine işlediklerini ve bu şekilde de tablo oluşturduklarını ifade eden Günaydın, ancak temel uğraşlarının Isparta gülü üzerine olduğunu anlattı.Kentin dünya gül üretiminin en önemli merkezi olduğunu, dünyada gül denilince akla ilk Isparta'nın geldiğini ifade eden Günaydın, belediye olarak Isparta gülünün geliştirilmesi ve tanıtılması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.
Isparta gülünün sanayi ve ekonominin dışında sanatta da yer almasını istediklerini anlatan Günaydın, bu amaçla Isparta Belediyesi Ahşap Oymacılığı Atölyesi'ni kurduklarını ve gül üzerine çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
Atölyede 60'a yakın kişi çalışıyor
Atölyede çalışan 60'a yakın kişinin çeşitli kalemlerde üretilen ahşapların üzerine gül motiflerini işlendiğini anlatan Günaydın, "Isparta'nın sadece gül yağı, gül suyu ve gül kremi yapmasını istemiyoruz. Gülün, sanatta da kullanılmasını istiyoruz. Bu amaçla kurulan atölyede de bunu yapmaya çalışıyoruz." dedi.
Isparta gülünü, dolap, sandık, masa ve sehpalara işlediklerini ifade eden Günaydın, ortaya çıkan ürünlerin zaman zaman sergilendiğini, ürünlerin vatandaşların ilgisini çektiğini belirtti.
Başkan Günaydın, bu tarz günlük hayatta kullanılan eşyaların yanı sıra üzerine gül motiflerinin işlendiği özgün eserler de yaptıklarını, bu eserlerin uzun uğraşlar sonucu ortaya çıktığını söyledi. Özgünlüğü ile dikkati çeken eserlerden birisinin de "Gül Hayat Tablosu" olduğunu anlatan Günaydın, "Yaklaşık 8 ay süren bir çalışmanın ürünü. Bu üründe Isparta gülü, bir ağaç üzerine işlenmiş. Ağaçta gülün yanında Türk tarihi de anlatıldı. Türklerin tarih boyunca kullandığı alfabelerden bir kaç harf ve kilim motifleri tablonun diğer dikkat çeken yanları oldu." diye konuştu.
Günaydın, her zaman bir arayış içinde olduklarını ve daha güzel eserler ortaya koymaya çalıştıklarını belirterek, üretilen eserlerin ulusal ve uluslararası fuarlarda sergilemek istediklerini sözlerine ekledi.