“Bilinmezlik Tüneli: Gitmek ya da Kalmamak” İsimli Empati Çadırı
Ülkemize sığınan mülteci ve göçmenlere daha vicdani bir bilinçle yaklaşılmasına öncülük etmek amacıyla düzenlenen “Göç Süreci ve Mülteciler Açısından Küresel ve Ulusal Düzlemde Türkiye Vizyonu” çalıştayı kapsamında “Bilinmezlik Tüneli: Gitmek ya da Kalmamak” isimli empati çadırı kuruldu.
Göç farkındalığının oluşturulması amacıyla Türk Kızılay Ankara Şubesince açılan çadırda; savaş, iktidarsızlık, iç çatışma, gıda yetersizliği ve iyi yaşam arayışı gibi nedenlerle yaşadıkları bölgelerden farklı yerlere göç etmek zorunda kalan çocukların duygularını anlatan notlar, resimler sergileniyor. Çadırda, dünyada yaklaşık 28 milyondan fazla çocuğun yurtlarından edildiğine, göç sırasında boğulma, yetersiz beslenme, kaçırılma, tecavüz ve cinayet dahil birçok riskle karşı karşıya bulunduğuna dair bilgiler de yer alıyor.
19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanı’nda açılan Çadır’ın açılış törenine; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve akademisyenler katıldı.
Empati Çadırına ilişkin Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezimizce hazırlanan filmi izlemek için tıklayınız