isparta-oto-ekspertiz
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler" 17
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA MUTFAĞI "Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler"
Ramazan ayı boyunca hergün yöresel yemeklerimizden tariflerimiz olacak. Bugünkü tarifimiz "Külür"
Afiyet olsun...
 
ISPARTA PEKSİMETİ
MALZEMELER10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 40 dk
 
Pişirme Süresi: 15 dk
 
1 kg Un
 
1,5 Paket Kuru Maya
 
1 Çorba Kaşığı Tarçın
 
1 Tatlı Kaşığı Toz Karanfil
 
1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ - Tereyağı karışımı
 
Aldığı Kadar Su
 
2 Adet Yumurta
 
YAPILIŞI
 
Tim malzemeler karıştırılarak özlü bir hamur yapılır, 30 dakika mayalandırma için bekletilir,Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kopardır. Yanm cm kalınlığında daire şeklinde açılır. Üzerine yumurta çırpılıp sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
 
EK BİLGİ:
 
Ramazan ayında sahurda yapılan hu çörek, yağ ile yoğrulduğundan dolayı çabuk bayatlamadığından önceleri hacca giderken hac yollukları için hazırlanırdı.


image
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR