ISPARTA’NIN KULLANIM MERKEZİ VE
ONUR KAYNAĞI OLACAK BİR PROJEMİZ
Isparta Belediyesinin 6 Mart’ta ihale ettiği, geleceğin projesi olarak görülen şehirlerarası ve kırsal terminal ile her kitleye hitap edebilecek olan yaşam alanlarının da bulunduğu Yaşayan Otogarda, projede alışveriş mekânları olarak görülen alanlardaki hafriyat alım çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bir yandan hafriyat alımları tamamlanırken diğer taraftan da beton dökümü öncesi ilk çalışmalar ele alınıyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Günaydın, bir yandan hafriyat çalışmaları devam eden projenin, üst çatı bölümlerinin yer aldığı özel imalat gerektiren yerlerin de yapım çalışmalarına Adana ve İstanbul’da başlandığını söyledi. Günaydın, “Yani temeli atılırken, çatısının yapım çalışmaları da başlamış oldu. 18 ay içerisinde 200 dönümlük yaşayan otogar projemizi ve 96 metrelik kulenin bitimini planlıyoruz. Burası Isparta’nın kullanım merkezi ve onur kaynağı olacak bir projemiz” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Çünür’de yapılacak olan Yeni Otogar ve Yaşam Alanında incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın yaptığı değerlendirmede, “Yaşayan otogar projemizin, alışveriş mekânlarının yer alacağı bölgenin hafriyat alım çalışmaları tamamlandı. Blokaj bölümleri ile demir ve beton döküm işlerine geçiliyor. Firmamızın çalışmalarını yerinde inceleyelim istedik. Şantiye tam anlamıyla kuruldu ve inşaatın yapım çalışmalarına başlandı. Şu anda bir yanda hafriyat çalışmaları devam ederken diğer taraftan da fabrikalarda projemizde yer alan üst açılabilir cam kısımların ve kulemizin yanındaki çatı piramitlerin yapım çalışmaları Adana ve İstanbul’daki atölyelerde başladı. Yani temeli atılırken, çatısının yapım çalışmaları da başlamış oldu. 18 ay içerisinde 200 dönümlük yaşayan otogar projemizi ve 96 metrelik kulenin bitimini planlıyoruz. Kulemiz 20 metre çapında olacak ve şehrimizin önemli düşey bir müzesi de olmuş olacak. Burası sadece bir otogar projesi değil, bir sosyal projesi, eğitim projesi. İçerisinde müzesi de var, markalı alışveriş merkezleri de var. Bir yılı aşkın bir sürede kendi personelimizle projelendirdik. Bu bölgemizde trafik akışı sorunu yaşanmayacak, bununla ilgili olarak imar durumu da çözülmüş durumda. Bu projemiz uzun yıllar yeri değişmeden şehrimize hizmet verecek bir proje. Bir kere mühür basılıyor ve yıllarca bu otogarın yeri değişmeyecek. Türkiye’nin zafiyeti bu, bir temel atılır ve her 5-10 senede otogar değişir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Projemizde köy garajı ve şehirlerarası terminal de olacak. Böyle bir fonksiyonlu proje şehircilik açısından da ortaya atılmıştır. Isparta’nın kullanım merkezi ve onur kaynağı olacak bir projemiz. Isparta’mıza ve Türkiye’mize bu projelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Her kitleye hitap edecek olan Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesi yaklaşık 200 dönümlük bir alana oturuyor. 96 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran kulenin de bulunduğu projede 500’ü açık, 500’ü kapalı olmak üzere bin araçlık otopark, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçeleri yer alıyor.