Kefir, yüzyıllardır Kafkaslarda sağlık iksiri olarak kullanılan ve birçok faydası bulunan bir içecektir. Özellikle Ramazan ayında, iftar ve sahur vakitlerinde tüketilmesi önerilen kefir, vücut direncini artırır, sindirimi kolaylaştırır ve birçok sağlık faydası sunar.
İftarda kefir içmek, vücut direncini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Sahura kadar olan süreçte besleyici bir içecek olarak tercih edilebilir. Aynı zamanda midenizi ve bağırsak sisteminizi rahatlatır.
Sahur sofralarında kefir tüketmek önemlidir çünkü susuzluğa çare olur, gün boyunca susama süresini kısaltır ve vücut direncini korur. Ayrıca tokluk hissi verir, protein ve kalsiyum kaynağıdır.
Kefirin içerdiği probiyotikler sindirim sisteminizi destekler ve kabızlığın önüne geçer. Ayrıca güçlü kemiklerin oluşumuna da katkı sağlar.
Kefirin birçok faydası bulunmaktadır:
İftarda kefir içmek, vücut direncini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Sahura kadar olan süreçte besleyici bir içecek olarak tercih edilebilir. Aynı zamanda midenizi ve bağırsak sisteminizi rahatlatır.
Sahur sofralarında kefir tüketmek önemlidir çünkü susuzluğa çare olur, gün boyunca susama süresini kısaltır ve vücut direncini korur. Ayrıca tokluk hissi verir, protein ve kalsiyum kaynağıdır.
Kefirin içerdiği probiyotikler sindirim sisteminizi destekler ve kabızlığın önüne geçer. Ayrıca güçlü kemiklerin oluşumuna da katkı sağlar.
Kefirin birçok faydası bulunmaktadır:
- Yüksek kalsiyum içeriği kemik ve diş sağlığını destekler.
- B12 vitamini ve diğer B grubu vitaminleri içerir, bu da hafızayı güçlendirir ve kan yapımını destekler.
- Kalp hastalıklarını önleyebilir.
- Kilo problemi olanlar için destekleyici bir besindir.
- Saçları ve cildi daha sağlıklı hale getirir, iyi bir biotin kaynağıdır.
- Vücuttaki fazla su tutumunu önler ve böbrek, safra hastalıklarına karşı koruyucudur.