Türkiye'de lavanta üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Isparta'daki Kuyucak köyü, mora boyanan tarlalarıyla turizmin de gözdesi oldu.
Neredeyse köydeki her ailenin bir lavanta bahçesinin olduğu köyde üretim, 3 bin 473 dekar alanda yapılıyor, yılda ortalama 500 ton yaş lavanta çiçeği elde ediliyor. Bitki, köyde yaşayanlara sağladığı ekonomik getirinin yanında yaklaşık iki ay süren ve hasada kadar devam eden süreçte binlerce yerli ve yabancı turisti de köye çekiyor.
SON VERİLER AÇIKLANDI
Lavanta Kokulu Köy Proje Koordinatörü Ali Sağdaş son verileri açıkladı.
Sağdaş, ''250 nüfuslu köyle geçen yıl 140.000 civarında turist ağırladık. bunun 20.000 civarı yabancı turistdi.
Çekim için Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba nezdinde Semiha Batmaz ve ekibine teşekkür ederim.'' Dedi.
LAVANTA KOKULU KÖYE YENİ TANITIM BELGESELİ
Gıda Tarım ve Hayvancılık tarafından yapılan lavanta kokulu köyün belgeslini,izleyin,izletin ve paylaşın! Tanıtımına katkı sağlayın...
Kültür ve Turizm Müdürlüğü