isparta-oto-ekspertiz
Marketlerde Yeni Dönem
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Marketlerde Yeni Dönem: Karekod Uygulaması Başlıyor

Marketlerde yeni bir uygulama başlatılıyor. Tarım Kredi Marketleri'nde başlayan bu yenilik, gıda işletmelerinde karekod kullanımını zorunlu hale getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu uygulama ile vatandaşlar, alışveriş yaptıkları ürünlerin detaylı bilgilerine kolaylıkla ulaşabilecekler. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda işletmelerinde başlatılan 'Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması' ile tüketicilerin güvenilir gıdaya daha kolay erişimini sağlamayı hedefliyor. Bu uygulama, özellikle marketlerdeki alışveriş sürecini daha şeffaf hale getirerek, tüketicilerin ürünlerin kökeni ve güvenilirliği hakkında detaylı bilgi almasını sağlayacak.

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Hukuk Komisyonu Üyesi Baki Öztürk:

"Tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla başlatılan karekod uygulaması, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar, satın aldıkları ürünün ilk üretim aşamasından tüketim aşamasına kadar olan süreçte ne kadar güvenilir olduğunu kolaylıkla sorgulayabilecekler."

Nasıl Kullanılacak?

Vatandaşların yapması gereken ilk adım, "Tarım Cebimde" uygulamasını telefonlarına indirmek olacak. Uygulama içerisindeki "Gıda Kontrol" menüsünden "İşletme Denetim Sorgulama" seçeneğine tıkladıktan sonra, ürünlerin üzerinde bulunan karekodu uygulamanın kamerası ile okutmak gerekecek. Her işletmenin kendine özel karekod içeren görselleri sayesinde tüketici, işletmeye ait kayıt/onay numarası, unvan, adres ve en son denetim tarihi gibi bilgilere anında erişebilecek.

İşletmeler Ne Yapacak?

İşletmeler, https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden "İşletme Karekod Oluşturma" linkine tıklayarak gerekli bilgilerini doldurup, kendilerine özel karekod belgelerini oluşturabilecekler. Bu belgeleri işletme içerisinde görünür yerlere asarak tüketicilerin sorgulamalarına açık hale getirebilecekler.

Avantajları Neler?

Uygulamanın en büyük avantajı, tüketicilerin aldıkları ürünlerin güvenilirliğini sorgulayabilmesi. Herhangi bir ürünün taklit olup olmadığını veya üretim aşamasında herhangi bir hata olup olmadığını kontrol edebilmek, vatandaşların daha bilinçli alışveriş yapmalarını sağlayacak.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR