Belediye Meclisi eski ISBAŞ’ın altına 7 kat izni verdi
Belediye Meclisi, şehir merkezinde arsa bulunamaması nedeniyle çıkmaza giren inşaat sektörünün önünü açacak bir karara imza attı. 160 hektarlık alanda yapılan imar revizyonu ile yeni bir yaşam merkezi oluşturuldu.
Belediye Meclisi, revizyon kararı alınmış olan Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinin devamı için hazırlanan 1/5000 nazım ve 1/1000 Uygulamalı İmar Planları yapılaşma koşullarını emsal 1 ve 7 kat olarak onayladı. 7 kat yapılaşma izninin eski ISBAŞ Fabrikası’nın altından Deregümü’ye kadar olan yeni alanı kapsadığı belirtildi.
YOLLARIN GENİŞLETİLMESİNİ İSTİYORUZ
Isparta Belediyesi Meclisi’nin Haziran ayı son oturumunda revizyon kararı alınmış olan Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahalleri’nin devamı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 İmar Planları görüşüldü. Meclis İmar Komisyonunun eski ISBAŞ Fabrikası’nın altından Deregümü’ye kadar olan kısmı kapsayan alan için belirlediği emsal 1 ve 7 kat yapılaşma izni MHP’li ve AK Partili üyelerin oybirliği kararıyla onaylandı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, buradaki yolların daha da genişletilmesi gerektiğini belirterek, “Oradan üniversiteye gidecek bir yol var. Oranın daha da genişletilmesini istiyoruz. Gülistan’ın nüfusu da artacak. Zaten Gölcük yolu çekmiyor” şeklinde konuştu.
HERKES ÇALIŞMALARA BAŞLASIN. ŞEHRİMİZİ YENİLEYELİM
Yolların genişletilmesi teklifini tekrar değerlendirebileceklerini ifade eden Belediye Başkanı Günaydın, “Burası Isparta’nın en modern ve en güzel semti olacak” dedi. Günaydın, “Isparta’yı bu konuda baya bir rahatlattık. Çünkü daha önceleri hiçbir arsa üretimi yapılmıyor, imar alanları açılmıyordu. Bu konu da şikayetler oluyordu. Doğruydu. Şimdi malum onların da 18’leri yapılmaya başlandı. Emre, Sidre, Gülcü, Sülübey, Karaağaç Mahalleleri büyük mahallelerimiz. Hepsinin imar tadilatları bitti. Artık şehri yenilemede önümüz açıldı. Şimdilik nüfus orantımıza göre yeteri kadar yer yapıldı. Yer yok yapamıyoruz diyorlardı. Eski yerlern yenilenmesine de bu meclis onay verdi. Hadi buyurun. Herkes çalışmalara başlasın. Şehrimizi yenileyelim” dedi.
Isparta Belediye Meclisi Haziran ayı oturumlarının sonuncusunu dün gerçekleştirdi. 9 gündem maddesiyle toplanan mecliste önemli kararlar alındı. Meclis toplantısında revizyon kararı alınan Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinin devamı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 imar planları uzunca görüşüldü.
GÜLBOY: 7 KAT İZNİ VERİLDİ
İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, komisyon raporunu okudu. Gülboy, “Revizyon kararı alınmış olan Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahalleleri’nin devamı için hazırlanan 1/5000 nazım ve 1/1000 Uygulamalı İmar Planları yapılaşma koşullarını emsal 1 ve 7 kat onaylanması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.
DAL: YOLLARI DAHA DA GENİŞLETELİM
Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Kadir Dal, buradaki yolların daha da genişletilmesini talep etti. Dal, “Oradan üniversiteye gidecek bir yol var. Oranın daha da genişletilmesini istiyoruz. Gülistan’ın nüfusu da artacak. Zaten Gölcük yolu çekmiyor” diye konuştu.
GÜNAYDIN: O DEDİKLERİNİZ FAZLASIYLA OLDU
Bunun üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Dal’a “Genişletmelerin hepsi yapıldı. Aşağıya inen yolda genişletildi. Genel adanın sol tarafında bir yol var, orası da genişletildi. Ara yollar da genişletildi. Geniş ada teşekkülü haline getirildi. O dedikleriniz fazlasıyla oldu” diye yanıtladı.
ÖZER: ANAYOLLAR 20-25 METRE OLARAK PLANLANDI
Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü Şehircilik Uzmanı Galip Özer de Meclise yeni alanla ilgili bir sunum yaptı. Özer, “Gölcük yolumuz planda 30 metre olup, buraya dik olarak Binbirevler’den inen yol 25 metre, devamında akaryakıt istasyonlarının arasından inen ilave 20 metre daha yol olmuş oldu. Direkt olarak 2 yol iniyor. Önceki planda adalar 5 bin metre iken, burada aradaki küçük park alanları gibi alanlar birleştirilerek, daha çok site şeklinde yapılaşma imkanı sağlamak amacıyla büyük adalar oluşturuldu. Bunun yanında okul ve park alanların bir yerde toplanma şansı oldu. En küçük imar adası burada 15 bin metrekarenin üzerinde. Parselleri de oranla en az 2-5 bin olacak. Şuanda en dar yol 15 metre. Anayollar 20-25 metre olarak planlandı” şeklinde konuştu.
MAHALLELERİN TAMAMINA 7 KAT VERİLMEDİ!
Öte yandan Özer, 7 kat iznin yapılaşmanın olmadığı revizyon kararı alınmış olan eski ISBAŞ Fabrikası’nın devamından Deregümü arasına verildiğini vurguladı.
GÜNAYDIN: O PLAN 1990’LI YILLARDA YAPILMIŞ VE BUGÜNE KADAR ELE ALINMAMIŞ
Diğer taraftan eski planda 4 metrelik yollar olduğunun altını çizen Günaydın, şunları söyledi: “Ayrıca yeşil alanlar çarşaf gibi küçük küçük çöplük halinde dağıtılmış her tarafa. Allah razı olsun. Onu yapanlara da teşekkür ediyor. O plan 1990’lı yıllarda yapılmış ve bugüne kadar ele alınmamış. Şimdi onlar toplandığı zaman paylar yollara veriliyor. Aynı zamanda dağınıklıkları topladığımızda şehir parkları oluşuyor. Hiçbir zaman Isparta’da 30 bin metrekareden daha büyük bir parkımız yoktu. Ama şimdi burada var.
YOLLARA TEKRAR BAKABİLİRİZ
Önceden buradaki parklar her yere dağılmıştı. Adeta Isparta’nın milli bir parkı oluyor. 40-50 dönüm ilk kez parklarımız oluyor. Burası Isparta’nın en modern ve en güzel semti olacak. Yollarına tekrar bakabiliriz. Kabul edilmesine rağmen söylediklerinizi dikkate alacağız.”
YOLU 25 DEĞİL 35 YAPSANIZ DA TRAFİKTE TÜM ARAÇLAR KİTLENİYOR
İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy ise Kadir Dal’ın yol konusundaki talebine değinerek, “Trafik sıkışıklığı sadece yol genişlikleriyle doğrudan bağlantılı değil. Çünür Kavşağından çıkıyorsunuz ilk ışığa kadar tıkanma yok. Ondan sonra çok ışık var ki trafik gidemiyor. Gidemediği için tıkanıyor. Yolu 25 değil 35 yapsanız da trafikte tüm araçlar kitleniyor” şeklinde konuştu.
HERKES ÇALIŞMALARA BAŞLASIN. ŞEHRİMİZİ YENİLEYELİM
Son olarak söz alan Belediye Başkanı Günaydın, Isparta’yı bu konuda rahatlattıklarını vurguladı. Daha önceleri Isparta’da hiçbir arsa üretimi yapılmadığına ve imar alanlarının açılmadığına dikkat çeken Günaydın, “Bu konu da şikayetler oluyordu. Doğruydu. Şimdi malum onların da 18’leri yapılmaya başlandı. Emre, Sidre, Gülcü, Sülübey, Karaağaç Mahalleleri büyük mahallelerimiz. Hepsinin imar tadilatları bitti. 18’de bir yandan yapılıyor. Vatandaş da istese yaptırabiliyor. Biz de yaptırabiliyoruz. Dolayısıyla o mahallelerimiz de inşaata açılmış, yenilenmiş oldu. Yeşil alanlarıyla modern yerler oldu. Bu saydığım mahallelerin içinde korunacak türbe vs yerler etrafı açılarak imarı gerçekleştirildi. Tarihi ve dini mekanlarımızı korumuş olduk. Artık şehri yenilemede önümüz açıldı. Şimdilik nüfus orantımıza göre yeteri kadar yer yapıldı. Yer yok yapamıyoruz diyorlardı. Eski yerlerin yenilenmesine de bu meclis onay verdi. Hadi buyurun. Herkes çalışmalara başlasın. Şehrimizi yenileyelim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından madde oybirliği ile kabul edildi.