Kendisinden önce kürsüye çıkan Hukuk Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Emine Nur Çakır'ın yaptığı konuşmayı hatırlatan Arınç, "Kızımız konuşurken, ben biraz gerilere gittim.15 yıl öncesini hatırladım. Burada konuşanın kendi kızım olmasını arzu ederdim" dedi.GÜZELLİKLERİ ANMAMIZ LAZIM Emine Nur Çakır'ın okulla ilgili dile getirdiği eleştirilere değinen Arınç sözlerini, "Çakır kızımız burada konuşurken, 15 sene evvel tuvalet penceresinden girip, kapıdan yaka paça atılan kızımı hatırladım" şeklinde sürdürdü.
Arınç, "Bütün bu isteklerin başına bence, bugün içinde bulunduğumuz güzelliği anarak, her şeyin üzerini örtmemiz lazım" dedi.KIZIMI HATIRLADIMArınç konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Kızımız konuşurken ben biraz gerilere gittim.15 yıl öncesini hatırladım. Burada konuşanın kendi kızım olmasını arzu ederdim. Çünkü benim kızım, o tarihlerde, 96-97'lerde Celal Bayar Üniversitesi'ne girmişti, Manisa'da. Birinci yılda başını örtmüştü, güle oynaya arkadaşlarıyla Üniversiteye gidiyordu.
İkinci yılda okulun kapıları duvar oldu. Dünyada yapılacak en büyük terbiyesizlik, kadınları başı açık ya da kapalı diye kategorize etmek. Ama bunu bu ülkede yaptılar. Dünyada iki ülkenin örneğini göstermek mümkündü. İran'a giderseniz ve kadınsanız, mutlaka başınızı örtmek zorundasınız. Türkiye'ye gelirseniz mutlaka başınızı açmak zorundasınız. İkisinin birbirinden farkı var mı ? İkisi de yanlış. Bunu bırakacaksınız herkes kendi iradesiyle yapacak. İsteyen açacak, böyle benimsemiş, böyle istemiş. Amacı ne olursa olsun. Zorbalıkla çocuklarımızın başından örtüler alındı.PENÇEREDEN GİRİP KAPIDAN ATILAN KIZIMI HATIRLADIM Uygulanan yasağa karşı genç kızların şapka ve peruk formüllerini anlatan Arınç, " Birinci gün olur dediler. Sonra o do olmaz dediler. Peruk da size fazla dediler. Bazen kapıdakiler acıyordu. 'Ben görmemiş olayım'. 'Gir' diyorlardı. Bu sefer içerdekiler, dışarı çıkarıyordu. Sonra bir gün haber geldi. 'Arka taraftan dolanırsanız, tuvaletin kapısını, penceresini açık tutalım, oradan girin' dediler. Oradan girmeye teşebbüs ettiler. Haber aldılar, yaka paça dışarı attılar. Çakır kızımız burada konuşurken, 15 sene evvel tuvalet penceresinden girip, kapıdan yaka paça atılan kızımı hatırladım." diye konuştu.MESELENİN ASLINI ÇÖZMÜŞÜZ BİZ Bugün Üniversiteyle ilgili dile getirilen eleştirilerin başına bugün içinde bulunulan güzelliklerin getirilmesi gerektiğini söyleyen Arınç sözlerini şöyle tamamladı: Her şeyin üzerini örtmemiz lazım. Çok şükür bugün 5 Milyon öğrenci içerisinde artık ayırımcılık kalmamıştır. Kılık kıyafetinden dolayı hiç kimse horlanmamakta, hiç kimse eleştirilmemektedir. Bütün bu kazandıklarımızın yanında, 'futbol sahası yapın' bize, onu da yaparız. 'Kafeler istiyoruz'. Onu da yaparız. Meselenin aslının çözmüşüz biz. Bu üniversiteler artık özgür. Bu özgürlük varken bu üniversitelerde bilim olur, arkadaşlık olur.