Bugün, 21.11.2024 13:27
Isparta
°C
Üye Girişi
Üye Ol
Toggle navigation
Isparta Haber
ISPARTA
SON DAKİKA
BURDUR
ANTALYA
TÜRKİYE
Firma Rehberi
İlanlar
GALERİ
VİDEO
Isparta'ya Yolunuz Düşünce Tatmanız Gereken Lezzetler
Isparta'ya Yolunuz Düşünce Tatmanız Gereken Lezzetler
1
12
Isparta'ya Yolunuz Düşünce Tatmanız Gereken Lezzetler
Isparta'ya Yolunuz Düşünce Tatmanız Gereken Lezzetler
Kabune 2 orta boy kurusoğan 300g kuşbaşı et 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı Kabune Pilavı Tarifi (Isparta Yöresi)'in Yapılışı Öncelikle kuşbaşı etleri yıkayıp haşlıyoruz 2 adet kuru soğanı piyazlık doğruyoruz pilavlık tencerenizin altına ilk önce piyazlık soğanları koyuyoruz. Üstüne etle diziyoruz haşlanmış nohutları üzerine kapatıyoruz ve en son 1 su bardağı pirinçi koyup et suyundan ekleyip tuzunu ayarlanıp üstüne tereyağı koyup tencerenin ağzını kapatıp pişiriyoruz. Piştikten sonra yarım saat dinlendirip üstüne karabiber ile servis yapılır.