ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan 2016 yılının ilk çeyreğinde yapı sektöründe çığır açacak ürünlerle piyasaya çıkacaklarını söyledi. Gürakan hem bimsblokta hem de doğal yalıtımlı sıvada ar-ge çalışmaları ile yenilikler yapacaklarını söyledi. ISBAŞ’ın doğal fayans yapıştırıcı da ürettiğini söyleyen Gürakan yaklaşık 1 milyon dolarlık ek yatırım yapacaklarını belirtti.
Isparta Belediyesi BİMS Yapı Elemanları San. Tic. A.Ş. (ISBAŞ) yeni Genel Müdür Ömer Tahir Gürakan ile birlikte yeniliklere imza atmak için çalışmalarını sürdürüyor. Tam otomasyonlu sistemle günlük 75 bin adet bimsblok üretimini gelecek ay 90 bine çıkarmayı hedefleniyor. Bimsblok için ar-ge çalışmalarını tamamladı. Yeni bimsblok hem öncekinden hafif hem de daha fazla ısı ve ses yalıtımı sağlayacak. Pomgrand markalı yalıtım sıvalarında da yenilik yapılıyor. Pomza kaynaklı üretilen iç cephe sıvası ile saten alçı kullanımını da ortadan kaldırıyor.
Ürünlerde yapılan yeniliklerin yanı sıra teknolojik yenilikte yapılacak fabrikada yaklaşık 1 milyon dolarlık ek yatırım öngörülüyor. Bunun yanı sıra fabrika bünyesinde akredite laboratuar hazırlıkları da devam ediyor. Makine teçhizatı alınan ve akredite çalışmaları devam eden akredite laboratuar beton testleri ile özel sektöre ve bölgedeki diğer illere de hizmet verecek. ISBAŞ Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan özel sektör mantığı ile karlılığını esas alarak çalıştıklarını söyledi.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ESAS ALINIYOR
Isparta Belediyesi BİMS Yapı Elemanları San. Tic. A.Ş. (ISBAŞ) yeni Genel Müdür Ömer Tahir Gürakan göreve gelir gelmez ISBAŞ’ın mali fotoğrafını çektiklerini söyleyerek “karlılığı yükseltmek için giderleri nasıl düşürebileceğimizi araştırdık. Bunun yanında müşterilerden gelen önerileri dikkate aldık. Özellikle yükleme ile ilgili müşterilerin fazla bekledikleri yönünde şikayetleri vardı. Daha hızlı yükleme yapabilmek için 3 yeni forklift aldık. Bunlar özellikle bimsblok yüklemek amacıyla üretilmiş forkliftler. Böylece yükleme hızlandı. Sarsıntı olmadığı için yükleme sırasında ürünün zarar görmesinin de önüne geçildi” dedi.
İZOBİMS GELİYOR
Fabrikanın üretiminin şuanda günlük 75 bin bimsblok olduğunu söyleyen Gürakan “fabrika tam otomasyonla çalışıyor. İşlerin büyük kısmını robotlar yapıyor. Önümüzdeki ay bimsblok üretimini 90 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Alanya’dan başlayarak Batı Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgesinin bir bölümüne bimsblok gönderiyoruz” diye konuştu.
Uzun yıllardır üretilen bimsblokta da yeniliğe gideceklerini söyleyen Gürakan ar-ge çalışmalarını bitirdik. Bugüne kadar ürettiğimiz üç gözenekli bimsbloku daha fazla ısı ve ses yalıtımı yapacak ama aynı zamanda daha hafif olacak yeni bimsblok ile değiştiriyoruz. 2016 yılının ilk çeyreğinde hazırlıkları tamamlayarak piyasaya sürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
MANTOLAMA TARİH OLACAK
Yeni bimsblok ile ISBAŞ bünyesinde üretilecek, ara yapıştırıcı harç ve sıva malzemesinin kullanılması halinde mantolamadan daha yüksek ısı ve ses yalıtım değerleri sağlanacağını belirten Gürakan “bu uygulamada mantolamanın beş yıl sonra yıpranması gibi bir sorun olmayacak malzemenin ömrü binanın ömrü ile eşdeğer olacak. Bimsbloklar arasında ISBAŞ’ın ürettiği yapıştırma harcının kullanılması ile perde beton gibi duvarlar örülecek ve bims arası ısı ve ses kaybı ortadan kalkacak. Ayrıca fayans yapıştırma harcıda üreteceğiz. İç cephede ise saten alçıyı ortadan kaldıracak mikronize sıva harcı üreteceğiz. Bu uygulamayı görenler şaşırıyor. Aynı saten alçı gibi düz ve pürüzsüz bir zemin oluşturan sıva, alçıda olduğu gibi yapraklanma yada çatlama yapmıyor” dedi.
ÜNİVERSİTEMİZDEN DESTEK ALDIK
Yeni bimsblokların bina üzerindeki ağırlığı da azaltacağını söyleyen Ömer Tahir Gürakan “Var olan bimbloklarmız 12 kg idi. Yeni üreteceklerimiz ise 9 kg civarında olacak. Hazırlık çalışmaları tamamlandı. TSE ve ISO belgeleri alındıktan sonra Almanya’ya kalıp için sipariş vereceğiz. Bu yeni bimsbloku SDÜ’den öğretim üyelerimizin de desteği ile tasarladık. Bilimin gücünden faydalanarak Türkiye’nin en kaliteli ve hafif bimsblokunu Isparta’da üretmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
YENİ MADEN SAHALARI AÇILIYOR
ISBAŞ’A yurtdışından ham pomza talepleri geldiğini belirten Genel Müdür Gürakan “zaten ruhsatını aldığımız maden sahasını genişletmek için çalışma başlattık. Bunlar fabrikamızın yakınındaki alanlar. 25 hektar gibi bir alanı daha maden sahamıza katmak istiyoruz. bizden yurt içinden ve yurt dışından firmalar ham pomza istiyor. Onların taleplerine cevap verebilmek için bu çalışmayı yapmalıyız. İhracata yönelik çalışmalarımızda var. Almanya’dan bir firma 0,3-0,4 kalınlığında ham pomza talep ediyor. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bize tarım alanlarında kullanacaklarını söylediler” diye konuştu.
AKREDİTE LABORATUAR HAZIRLIĞI
ISBAŞ bünyesindeki ar-ge lobaturarını genişlettiklerini söyleyen Gürakan “ar-ge laboratuarımız bizim ihtiyaçlarımızı karşılıyordu. Fakat, Isparta’da birçok inşaat firmasının beton testlerini yapacak bir laboratuar bulunmadığı için firmalar şehir dışına gitmek zorunda kalıyordu. Biz onlara da hizmet verebilmek için ar-ge laboratuarımızı genişlettik. Gerekli cihazları aldık. Şimdi akreditasyon için başvuru yapacağız. Böylece laboratuarımız tüm beton testlerinin yapılabildiği akredite bir laboratuar haline gelecek” ifadelerini kullandı.