UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İNSANİ BİR GÖREVDİR
Zararlı Maddelerle Mücadele Yerel Eylem Planı 2016 yılı 1. toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleştirildi.
İlgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve UBAM yetkilerinin katıldığı toplantıda Vali Vahdettin Özkan, zararlı maddelerle mücadelenin en önemli stratejik hedefleri olduğunu kaydederek, en büyük hedeflerinin gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde yetişmesi olduğunu aktardı.
AİLELERE TEŞEKKÜR
Vali Özkan “Zararlı maddelerle mücadele kurumlar, aileler, bireyler olarak en önemli stratejik hedefimiz olmalı. Bu konuda zaten ilgili kurumlarımızın yoğunlaşmış bir çalışması var. Çalışmaların içerisinde özellikle bu konudan ıstırap çekip zarar görmüş ailelerimizde var. Bundan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.
ERİŞİM ENGELLENMELİ
Uyuşturucu ile Mücadele Yerel Eylem Planı kapsamında kamu olarak yapılması gerekenler elbette yapılıyor ve devam edecektir. Ancak bunların yanında çok daha önemli olan gelecek neslin sağlıklı olarak yetiştirilmesi hususudur. Gençlerimizin maruz kaldığı en önemli risk şu anda zararlı maddelerdir. Öncelikle zararlı maddelere erişim kolaylığı zeminini kurutmalıyız” dedi.
KORUYUCU TEDBİRLER ÇOK ÖNEMLİ
Gençlerin günümüzde en çok maruz kaldığı olayın zararlı maddeler olduğunu belirten Vali Özkan, koruyucu tedbirlerin bu konuda çok önemli olduğunun altını çizdi ve toplumun her kesiminin madde bağımlığı mücadelesinde seferber olması gerektiğini belirtti. Vali Özkan, “Gençlerimizin zararlı maddelerle hiç tanışmaması gerekiyor. Bu konuda kurumlarımız kendi alanlarında önleyici tedbirleri almalı ve yoğunlaşmalıdır. Önceden tedbir alındığı zaman bu işin zararı hiç oluşmadan önlemiş ve kaynakları doğru yönde kullanmış oluruz. Böylelikle daha geniş yelpazede gençlerimizi koruma kalkanına almış oluruz.
BU SADECE KAMU GÖREVİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA İNSANİ BİR GÖREVDİR
Toplantıya katılan tüm arkadaşlarımızın bu hassasiyete göre çalışmasını diliyorum. Bu hizmetleri yaparken sadece ilgili yönetmelik ya da kamu görevi olarak değil insani bir görev olarak sürdürülmesi gerekiyor. Her birimizin bu hastalığa bulaşmış birinin annesi, babası ya da bir yakınının yerine koyup çalışmalı. Zararlı maddelerle mücadeleyi gecemizi gündüzümüze katıp yapmalıyız.
TOPYEKÛN MÜCADELE ETMELİYİZ
Toplum olarak da en büyük önceliğimiz, gençlerimizin zararlı maddeler ve uyuşturucu ile hiç tanışmamak olmalı, bu yönde topyekûn mücadele etmeliyiz. Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve ailelerin koordineli bir şekilde harekete geçerek bu riski kontrol altına almalıdır. Gençlerimizi bu tuzaklardan korumanın araçlarını net bir şekilde tespit etmek ve bu araçları etkin bir şekilde kullanmalıyız” dedi.
Vali Özkan’ın konuşmasının ardından, Zararlı Maddelerle Mücadele Yerel Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalışmalar ve daha önce alınan karlarlar katılımcılara aktarılırken, 2016 yılı 1. Uyuşturucu Koordinasyon Toplantısı gündem maddeleri ile ilgili kurul üyelerine sunum yapıldı.