AMAÇLARI KARŞILIKSIZ DESTEK VERMEK
Kısa süre önce kurulan Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Öğr. Gör. İpek Ünal, amaçlarının; Aşçılık ve pastacılık eğitimi veren kuruluşlarla işbirliği içinde olmak, karşılıksız desteklemek ve bu kurum ve kuruluşların sayısının ve kalitesinin arttırılması için gerekli atılımlarda bulunmak olduğunu söyledi.
Kısa adı ISAPDER olan ve kısa süre önce kurulan Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği, faaliyetine başladı. Ege ve Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (EGEPAFED) ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’na (TAŞPAKON) bağlı olarak kurulan ISAPDER, özellikle ilimizin tanıtılması ve yine kaliteli personelin yetişmesi için büyük önem arz ediyor. ISAPDER Yönetim Kurulu Başkanı SDÜ Eğirdir ve Turizm Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İpek Ünal Derneği kurmalarındaki amaçlarından bahsetti.
KARŞILIKSIZ DESTEK VERECEĞİZ
Aşçıların ve pastacıların dünya platformlarında pratik becerilerinin yanında yabancı diller, yöneticilik vasıfları, beslenme ve gıda teknolojisi ile ilgili teorik bilgiler ve sosyal yaşam gibi konularda da kendini ve ülkemizi temsil edecek özelliklere sahip olması gerektiğini ifade eden Ünal, ‘’Bu ancak teorik ve pratik bilgileri gerçeğe uygun harmanlayarak doğru bir eğitim programı uygulayan kurum ve kuruluşlarda eğitim almış aşçıların ve pastacıların çoğalması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle TAŞPAKON’un en önemli amaçlarından biri de aşçılık ve pastacılık eğitimi veren kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içinde olmak, karşılıksız desteklemek ve bu kurum ve kuruluşların sayısının ve kalitesinin arttırılması için gerekli atılımlarda bulunmaktır.
İLK KONGREYE HERKESİ BEKLİYORUZ
İlk olağan genel kurulumuza Isparta’da bu işe gönül veren herkesi bekliyoruz. Bunun yanı sıra ilimizin tanıtımını yaparak diğer illerde yapılan yemek yarışmaları gibi büyük bir yarışmayı Isparta’ya çekebilmek ve bunu her sene düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bunun için de yerel yönetimlerle birlikte el ele vererek çalışacağız’’ dedi.
ISAPDER’İN YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR
Başkan Öğr. Gör. İpek Ünal
Başkan Yardımcısı Barida Hotels Executive Chef Fatih Özçelik
Sekreter Mangalevi Mutfak Şefi İsmail Korkmaz
Sayman Barida Hotels Soğuk Şefi Faruk Kırman
Üye Barida Hotels Sıcak Şefi Sami İnan
Üye Barida Hotels Pastane Şefi Mustan Kuntbilek
Üye Arzu Özçelik