isparta-oto-ekspertiz
“Özel İdarespor ‘Ispartaspor’ yapılarak 3. Lige çıkarılsın”
Isparta Haberleri 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

“Özel İdarespor ‘Ispartaspor’ yapılarak 3. Lige çıkarılsın”

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in Ispartaspor’la ilgili açıklamalarının ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da bu konuda destek açıklamasında bulunması Isparta’da sporun yeniden canlanmasını gündeme getirdi. Ispartasporlu taraftarlar, amatör kümedeki takımın profesyonelliğe kadar yükseltilmesi yerine BAL’a yükselen Isparta Özel İdarespor takımının isminin Ispartaspor olarak değiştirilerek bir yıl içinde profesyonel lige çıkılmasının yerinde bir çalışma olacağını belirttiler.

 

Türkiye Futbol kamuoyunda esamesi okunmayan Isparta’nın bundan sonraki süreç için umutlar yeşermeye başladı. Bu durum, futbolseverleri son derece mutlu etti ve umutlandırdı.

BİLGİÇ; “BELEDİYE’NİN DESTEKLEDİĞİ BİR TAKIMA BİZ DE DESTEK VERİRİZ”

Bilindiği gibi, Isparta’da futbolun canlandırılması konusunda ilk açıklama 18 Nisan’da Ak Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, tarafından yapılmış ve kamuoyunda “Isparta’nın profesyonel futbol takımı olmalı ve konuya Bilgiç el atmalı” şeklinde oluşan görüşlerle ilgili bir açıklama yapan Bilgiç, Isparta’nın sorunları, yatırımları ve her konusu ile yakından ilgilendiklerini belirterek:”Ispartamıza önemli yatırımlar kazandırmaya, sorunları çözmeye devam ediyoruz. Çok değerli gazeteci arkadaşlarımız ve sporseverlerin son günlerde “Isparta’nın futbolda bir profesyonel takımının bulunmadığı ve bu konuda da şahsımın öncülük yapması hususu” ile ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur.

Isparta’nın futbolda profesyonel takımı bulunması ile ilgili görüşler son derece haklıdır. Ancak bu konuda öncelikle öncülük etmesi gereken Ispartamızın yerel idarecileri ve yerel dinamikleridir.

Bizler Ankara’da meclis çalışmaları nedeniyle bu konuda yeterli heyecanı yaratamayabilir, gerekli ilgi ve takibi yapamayabiliriz. Türkiye’nin diğer illerinde de görüldüğü gibi bu tür konularda lokomotif olması gereken belediyelerdir. Bu tür çalışmalar Isparta gibi illerde bireysel değil, kurumsal anlamda desteklenmeli ve yürütmelidir. Yani ana merkez belediyeler olmalıdır.

Sayın Belediye Başkanımız gerekli takımı oluşturur, konuya sahip çıkarsa; şehrimiz, sivil toplum örgütlerimiz gerekli desteği verecektir. Sayın Başkanımızın da bu konuda gerekli adımları atacağına inanıyorum.

Şahsımda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spora destek vermeye devam edeceğiz. Isparta’nın profesyonel futbol takımına da her türlü desteği vereceğimizi buradan belirtiyorum. Ama tekrar ediyorum ki; lokomotif Isparta Belediyesi olmalıdır. Isparta’nın yerel dinamikleri de desteklemelidir. Sadece Isparta’nın yerel dinamikleri değil, Türkiye’deki bir çok Ispartalı da destek verecektir. Bu şekilde hayata geçecek bir oluşuma her türlü desteği vereceğimi Isparta kamuoyuna açıklıyorum” şeklinde konuşmuştu.

GÜNAYDIN; “GÜVENİLİR YÖNETİM GELİRSE DESTEK VERİRİM”

Bu açıklamanın ardından, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldığı bir televizyon programında yıllar sonra Ispartaspor’a destek için olumlu bir yaklaşımda bulundu. Başkan Günaydın, sporda düzgün bir ortamın oluşturulması halinde destek olacağını söyledi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, önceki döneminde bir Ispartaspor maçında, kendisi Şeref tribününde oturup maçı izlerken, kendisi hakkında yapılan kötü tezahürat nedeniyle sinirlenmiş ve stadı terk etmişti. O gün bugündür Ispartaspor’a hiçbir destek ve yardımda bulunmayan Başkan Günaydın, Ispartaspor’a destek için yeşil ışık yaktı.

Her şeyde olduğu gibi sporda da güvenilir bir yönetimin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’ya profesyonel takımın kazandırılmasıyla ilgili düzgün bir ortamın oluşturulması halinde destek olacağını söyledi. Başkan Günaydın; “Tabi bu konuda kentin diğer dinamiklerinin bir araya gelmesi gerekir. Ayrıca yönetim olayı da çok önemli. Atakan Yazgan gibi güçlü ve güvenilir isimlerle bu işin olacağını düşünüyorum. Ben Ispartaspor’a karşı değilim. Ben sadece Ispartaspor’un çiftlik gibi yönetilmesine karşıyım. Ben güvenli ortam oluşturulduktan Isparta Belediyesi olarak destek veririm” dedi.

YAZGAN; “ISPARTA İÇİN GÖREV VERİLİRSE ÜZERİME DÜŞENİ YAPARIM, GÖREVDEN KAÇMAM”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın güvenilir Başkan ve yönetim olarak adres gösterdiği ve Ispartaspor’u 1999 – 2000 Futbol Sezonunda şampiyon yaparak 3. Ligden 2. Lige çıkaran Atakan Yazgan ise, Başkan Günaydın’ın açıklamalarına binaen görevden kaçmayacağını söyledi. Efsane Başkan Atakan Yazgan,  bu konuda yaptığı açıklamada; “Sayın Başkanın açıklamaları umut verici. Kent büyükleri bize öncülük ederlerse görevden kaçmam” dedi.
Başkan Yazgan, “Geçmişte Sayın Başkan Yusuf Ziya Günaydın’la tarihi başarılar yakalamıştık. Ve halkımızın büyük bir özlemi var. Başkanın açıklamaları umut verici. Kent büyüklerimizin de istemesi halinde görevden kaçmam. Bize gel bu işi yap derlerse görevden kaçmam. Görev paylaşımı şart” açıklamasında bulundu.

TARAFTARLAR; “KAYBEDECEK VAKİT YOK, KISA YOLDAN PROFESYONEL LİGE ÇIKILMALI”

Gerek, Ak Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in gerekse Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Ispartaspor’un Efsane Başkanı Atakan Yazgan’ın yaptıkları açıklamalar, Ispartasporlu taraftarları adeta sevince boğdu. Şehirde yok olan spor coşkusunun yeniden geri getirilmesi konusunda umutlanan taraftarlar, bu konuda kaybedecek zaman olmadığını dile getirerek, olaya yeni bir çözüm ve tavsiye sundular.

“ÖZEL İDARESPOR ISPARTASPOR YAPILARAK BİR YIL İÇİNDE LİGE ÇIKALIM”

Bu konuda açıklamada bulunan taraftarlar; “Bilindiği gibi, mevcut Ispartaspor, 2. Amatör kümeye kadar düşmüş durumda. Onu, bulunduğu yerden profesyonel lige yani 3. Lige kadar çıkarmak en az 3 yıl sürecek. Isparta’da siyasetçisinden bürokrasisine kadar tüm kesimler harekete geçerek destek başladığı zaman bir yıl içinde 3. Lige çıkabiliriz. Bu da, şuanda Isparta 1. Amatör Futbol Ligi’ni şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lige yükselen Isparta Özel İdarespor’u bu ismiyle veya Özel İdarespor’un ismini Ispartaspor olarak değiştirerek de önümüzdeki sezon BAL’dan 3. Lige yani profesyonel lige çıkarabiliriz. Bu konuda, Milletvekilimiz sayın Bilgiç ile başlayan, Belediye Başkanımız sayın Günaydın ile devam edip, Efsane Başkanımız Atakan Yazgan ile süren bu destek sözleri Valimizin de açıklamalarıyla daha da anlam kazanacak ve tüm şehir topyekün el ele vererek bu işi başarabiliriz” dediler.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR