isparta-oto-ekspertiz
Dikkat Son Gün... Para Cezası Var
Isparta Haberleri
G.Tarihi: 28.04.2016 11:46
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

30 Nisan son gün

 

İl Dernekler Müdürü Haşim Akgül, tüm derneklerin 2015 yılı faaliyetlerini içeren işlem sonuçlarının yer aldığı Dernek Beyannamelerinin elden 29 Nisan Cuma, elektronik ortamda 30 Nisan 2016 tarihi saat 23.59’a kadar müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiğini bildirdi.

 Bu tarihe kadar beyannamesini vermeyen derneklere 759 TL idari para cezası uygulanacağını ifade eden İl Dernekler Müdürü Haşim Akgül, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlimizde kurulu ve faaliyette bulunan demeklerin dikkatine. Dernekler Kanunu’nun 19. maddesi ‘Demekler, yıl sonu itibariyle faaliyetlerini, gelir ve gder işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayının sonuna kadar mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler’ hükmünü,

Demekler Yönetmeliği’nin 83. Maddesi ‘Dernek Yönetim Kurulu Başkanları her takvim yılının ilk dört ayı içerisinde bir önceki yılın Dernek Beyannamelerini (EK – 21) mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. Şubeler mülki idare amirliğine verecekleri her beyannamenin birer örneğini bağlı bulundukları derneğe de vermekle yükümlüdürler’ hükmünü,

Dernekler Yönetmeliğinin işlemlerin elektronik ortamda yapılması başlıklı 96. Maddesi ise; ‘Elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kağıt ortamında gönderilen beyanname ve bildirimler arasındaki hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır. Kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış beyanname ve bildirimler dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler olarak kabul edilir.

Elektronik ortamda gönderilmesi mümkün olmayan veya sisteme yüklenemeyen beyanname ve bildirimler, derneğin bulunduğu merkezin amirliğine elden verilir veya posta yoluyla taahhütlü olarak gönderilir.

Beyanname bildirimlerin kanuni sürede verilen beyanname ve bildirimler olarak kabul edilmesi için elektronik ortamda doldurulmuş, beyanname ve bildirimlerin verilme tarihi olan en son gün saat 24.00’ten önce tamamlanmış olması gerekmektedir. Beyanname ve bildirimlerin elektronik ortamda doldurulup gönderilmesinin teknik bir arızadan dolayı gönderilmesinin mümkün olmamsı halinde, bitiş süresinin son günü mesai bitimine kadar derneğin bağlı bulunduğu merkezin mülki amirliğine elden veya posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir..’ hükümlerine amirdir.

Bu sebeple herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için düzenlenecek dernek beyannamelerini (EK – 21) 2016 yılı Nisan ayı sonuna kadar (beyannamelerin elektronik ortamda verilmesi esas olmakla beraber çeşitli sebeplerle elektronik ortamda veremeyecek olanların 29 Nisan 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar, elektronik ortamda vereceklerin ise DERBİS sistemi (derbis.dernekler.gov.tr. adresi) üzerinden 30 Nisan Cumartesi günü saat 23.59’a kadar) bildirmeleri gerekmektedir” dedi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR