SDÜ'YE TEKNOPARK
Haber başlığı:Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi projesine TÜBİTAK'tan destek
TÜBİTAK, 2015 Transfer Ofisleri Destek Programı kapsamında 14 üniversitenin başvurusundan aralarında SDÜ'nün de bulunduğu 7'sini onayladı. Yürütücülüğünü SDÜ TTO A.Ş.nin yapacağı proje ile Yüzde 80'i hibe bir milyon TL'lik destek üniversitemize kazandırılmıştır.
SDÜ TTO A.Ş., Üniversitenin, bilim, teknoloji transferi ve yenilikçilik birikimini merkezi bir yapı çerçevesinde toplayarak; bilgiyi, yeni ve rekabetçi ürünlere veya süreçlere dönüştürmeyi, katma değer oluşturmayı, sanayiye aktarmayı ve lisanslanabilir patent sayısını artırarak ticarileştirmeyi amaçlıyor.
TÜBİTAK'ın faaliyet desteği verdiği SDÜ TTO A.Ş, patent ve faydalı model başvuru ve uygulamaları, Ar-Ge ve Ür-Ge desteklerinin kullanımı, marka oluşturma ve Ar-Ge desteklerinden faydalanmak için sanayicilere yardımcı olacak.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Teknoloji Transfer Ofisi'nin çalışmalarını yapmak için faaliyete geçen SDÜ TTO A.Ş.nin şimdilik Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde kurulduğunu söyledi. Ofiste işinde uzman kişilerin görev yapacağını belirten Çarıkçı, SDÜ TTO A.Ş. ile ilgili şu bilgiyi verdi:
"Teknokentlerde yeşertilip geliştirilmek istenen “Ar-Ge ekosisteminin” paydaşları olan bir yanda akademisyen ve öğrencileriyle üniversite, öte yandan yönetici ve teknik elemanlarıyla sanayi arasındaki bağın olabildiğince canlı ve sağlam tutulması için profesyonel yapılar tesis edilmiştir. Üniversitemizin araştırma ve geliştirme altyapısını güçlendirmek, proje yapma kültür ve kapasitesini arttırmak, üniversitede araştırma yapan öğretim elemanlarının ve öğrencilerin araştırma projelerine maddi destek sağlayan ulusal ve uluslararası kurumların kaynaklarından en verimli biçimde faydalanabilmelerini sağlamak, üniversite – sanayi işbirliğini koordine etmek amacıyla kurulmuştur. TÜBİTAK tarafından açılan 1601 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programından yararlanmaya hak kazanan 7 TTO arasında yer alan SDÜ TTO A.Ş.’nin stratejik vizyonu, bilim ve teknoloji alanında ülkemizin önde gelen kurumlarından biri olan üniversitemizde, var olan araştırma potansiyelinin daha etkin kullanılmasına katkıda bulunarak öğretim elemanlarımızın ulusal ve uluslararası projelerde önemli başarılara imza atmalarını sağlamaktır.
Üniversitenin, bilim, teknoloji transferi ve yenilikçilik birikimini merkezi bir yapı çerçevesinde toplayarak; bilgiyi, yeni ve rekabetçi ürünlere veya süreçlere dönüştürmeyi, katma değer oluşturmayı, sanayiye aktarmayı ve lisanslanabilir patent sayısını artırarak ticarileştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda, bilim insanları ve sanayi şirketlerinin, ulusal ve uluslararası araştırma destek programlarından yararlanmasını sağlayarak kamu ve özel sektör kuruluşlarının teknolojik, yenilikçilik, araştırma ve geliştirme yeteneklerinin artırılmasını hedeflemektedir.
SDÜ TTO A.Ş. yaptığı faaliyetlerle teknoloji transferini bireysel, kurumsal, bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde sağlayarak, bilgi birikiminin zenginleşmesini, teknoloji geliştirme yeteneğinin pekişmesini, teknoloji geliştirme ve inovasyon kültürünü oluşturarak, ülkenin rekabet gücünü uluslararası alanda artırmada katkı sağlamak üzere hareket edecektir.