''Şeker, En Tatlı Zehirdir"
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir.
Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için 'Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir' diyorum." dedi.
Karatay, özel bir okulda düzenlenen konferansa katılmak için geldiği Isparta'da, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin sebebinin vücuttaki insülin hormonunun yüksekliği olduğunu söyledi.
Şekerin, kansere neden olduğunu belirten Karatay, "Kanser yapan şekerdir, yediğimiz şekerlerin ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için 'Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir' diyorum. Kan şekerini en çok yükselten ekmektir." diye konuştu.
Ekmekte, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının izniyle yüzde 10 katkı maddesi olduğuna da işaret eden Karatay, "O katkı maddesinin içinde bromür var. Bromürün artık kanserojen olduğu tüm çalışmalarda gösterildi. Bromür, klorür gibi ağır bir metaldir. Suriye'de klorür gazı kullanılarak insanlar öldü. Klorür de bromür de aynı gruptan sayılır." ifadesini kullandı.
Bahar halsizliğinin önüne geçmek için
Prof. Dr. Canan Karatay, baharın gelmesine rağmen doğal kış ürünlerinin tüketilmesine devam edilmesi uyarısında bulundu.
Bahar geçişlerinde yorgunluk ve halsizlik de yaşanabileceğine değinen Karatay, "Bahar halsizliğinin önüne geçecek, doğal köy tereyağıdır, zeytinyağıdır, balık yağıdır. Bunları bol bol tüketirsek, bahar yorgunluğu olmaz." dedi.
Bazı gıdalar ile ilgili sindirim güçlüğü yaşanabileceğini vurgulayan Karatay, şöyle konuştu:
"Kilo veremiyorsanız, eğer bir şey yediğiniz zaman gaz oluyorsa bilin ki vücudunuz onu artık tolere edemiyor. Uzun süre kilo vermeyen, alerji şikayeti olanlara gıda intoleransı testini yaptırıyorum ama güvenilir yerlerde yapılması lazım. Eğer gizli bir gıda alerjiniz dahi varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan da kurtulamazsınız."
Canan Karatay: "Tüccar Değilim Sağlıkçı Olarak Konuşuyorum"
Canan Karatay: "Tüccar değilim sağlıkçı olarak konuşuyorum" Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay: "Ekmek üretenler bana kızmasınlar.
2006'da Dünya Sağlık Organizasyonunun raporuna göre konuşuyorum"
"Ekmek de çok katkı maddesi var. Katkı maddeleri içinde bromür var"
"Bromürün kanserojen bir madde olduğu tüm çalışmalarda gösterilmiştir. Bromür ağır bir metaldir, klorürde olduğu gibi. Suriye'de o gazı kullanarak insanlar öldü. Bromür de klorürü de aynı gruptan sayılır"
Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, "ekmek yemeyin" dediği için kendisine tepki gösteren fırıncılara, "Ekmek üretenler bana kızmasınlar. 2006'da Dünya Sağlık Organizasyonunun raporuna göre, sağlıkçı olarak konuşuyorum. Ben tüccar değilim. Halk sağlığını korumak, hastalanmamak, eğer hastaysanız iyileşme imkanı olduğunu, bu hastalıkların tedbirinin alınabileceğini söylüyorum" dedi.
Prof. Dr. Canan Karatay, Isparta düzenlenen 'sağlıklı yaşam' konulu konferansa katıldı. Konferans öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarından bahara geçilirken nasıl beslenme yöntemi izlenmesi gerektiğine ilişkin "Şimdi baharı yaşıyoruz. Ama daha yerli bahar ve yaz ürünleri çıkmadı. Onun için kış ürünlerini doğal olarak tüketmeye devam etmeliyiz. Karnabahar, lahana, turp, havuç bunlar bol bol hatta yeşillikler bol bol tüketilebilir. Önemli olan doğal olarak yetişmiş ürünleri doğal şekliyle tüketmektir. Yağ tüketimi bu bahar geçişlerinde çok önemli. Çok büyük halsizlikler oluyor. Bunu giderecek en önemli şey doğal olan köy tereyağı, zeytinyağı, balık yağıdır. Bunlar doğal olarak tüketilirse bahar yorgunluğu olmaz" ifadelerini kaydetti.
"Gıda endüstrisi ticari maksatlı"
Zaman içinde vücudun gıdalara karşı reaksiyon göstermesi anlamına gelen gıda intöleransına ilişkin bilgi veren Karatay, "Bütün gıda endüstrisi ticari maksatlı. Buna kimse hayır diyemez. Eğer şikayetiniz varsa, kilo veremiyorsanız, bir şey yediğinizde gaz oluyorsa, bilin ki vücudunuz artık onu tolere edemiyor. Uzun süre kilo veremeyenlere, kaşıntı ve alerji şikayetleri olanlara ben hastalarıma test yapılmasını öneriyorum. Ama güvenli yerlerde bakılması lazım. Eğer gizli bir alerjiniz bile varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan kurtulamazsınız" diye konuştu.
"Ekmek ve şeker tüketmeyin"
Kanser Haftasında olduğumuzu anımsatan Karatay, "Şeker kanser yapar. Kanser yapan şekerdir. Yediğimiz şeker ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. İnsülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek ve trans yağlar bunu çok yükseltir. Hepsi kanser sebebidir. Onun için ekmek ve şeker tüketmeyin diyorum. Kan şekerini en çok ekmek yükseltir. Tabi ekmek de çok kimyasal madde var. Katkı maddesi var. Katkı maddeleri içinde bromür var. Bromürün kanserojen bir madde olduğu tüm çalışmalarda gösterilmiştir. Bromür ağır bir metaldir. Klorürde olduğu gibi. Bakın klorür insanı öldürüyor. Suriye'de o gazı kullanarak insanlar öldü. Bromür de klorürü de aynı gruptan sayılır. Ekmek üretenler bana kızmasınlar. Ama 2006'da Dünya Sağlık Organizasyonunun raporuna göre konuşuyorum ben. Sağlıkçı olarak konuşuyorum. Ben tüccar değilim. Halk sağlığını korumak, hastalanmamak, eğer hastaysanız iyileşme imkanı olduğunu, bu hastalıkların tedbirinin alınabileceğini söylüyorum. Kanser riskini siz elinizle azaltabilir, değiştirebilir, yok edebilirsiniz" dedi.
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir.
Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için 'Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir' diyorum." dedi.
Karatay, özel bir okulda düzenlenen konferansa katılmak için geldiği Isparta'da, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin sebebinin vücuttaki insülin hormonunun yüksekliği olduğunu söyledi.
Şekerin, kansere neden olduğunu belirten Karatay, "Kanser yapan şekerdir, yediğimiz şekerlerin ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için 'Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir' diyorum. Kan şekerini en çok yükselten ekmektir." diye konuştu.
Ekmekte, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının izniyle yüzde 10 katkı maddesi olduğuna da işaret eden Karatay, "O katkı maddesinin içinde bromür var. Bromürün artık kanserojen olduğu tüm çalışmalarda gösterildi. Bromür, klorür gibi ağır bir metaldir. Suriye'de klorür gazı kullanılarak insanlar öldü. Klorür de bromür de aynı gruptan sayılır." ifadesini kullandı.
Bahar halsizliğinin önüne geçmek için
Prof. Dr. Canan Karatay, baharın gelmesine rağmen doğal kış ürünlerinin tüketilmesine devam edilmesi uyarısında bulundu.
Bahar geçişlerinde yorgunluk ve halsizlik de yaşanabileceğine değinen Karatay, "Bahar halsizliğinin önüne geçecek, doğal köy tereyağıdır, zeytinyağıdır, balık yağıdır. Bunları bol bol tüketirsek, bahar yorgunluğu olmaz." dedi.
Bazı gıdalar ile ilgili sindirim güçlüğü yaşanabileceğini vurgulayan Karatay, şöyle konuştu:
"Kilo veremiyorsanız, eğer bir şey yediğiniz zaman gaz oluyorsa bilin ki vücudunuz onu artık tolere edemiyor. Uzun süre kilo vermeyen, alerji şikayeti olanlara gıda intoleransı testini yaptırıyorum ama güvenilir yerlerde yapılması lazım. Eğer gizli bir gıda alerjiniz dahi varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan da kurtulamazsınız."
Canan Karatay: "Tüccar Değilim Sağlıkçı Olarak Konuşuyorum"
Canan Karatay: "Tüccar değilim sağlıkçı olarak konuşuyorum" Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay: "Ekmek üretenler bana kızmasınlar.
2006'da Dünya Sağlık Organizasyonunun raporuna göre konuşuyorum"
"Ekmek de çok katkı maddesi var. Katkı maddeleri içinde bromür var"
"Bromürün kanserojen bir madde olduğu tüm çalışmalarda gösterilmiştir. Bromür ağır bir metaldir, klorürde olduğu gibi. Suriye'de o gazı kullanarak insanlar öldü. Bromür de klorürü de aynı gruptan sayılır"
Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, "ekmek yemeyin" dediği için kendisine tepki gösteren fırıncılara, "Ekmek üretenler bana kızmasınlar. 2006'da Dünya Sağlık Organizasyonunun raporuna göre, sağlıkçı olarak konuşuyorum. Ben tüccar değilim. Halk sağlığını korumak, hastalanmamak, eğer hastaysanız iyileşme imkanı olduğunu, bu hastalıkların tedbirinin alınabileceğini söylüyorum" dedi.
Prof. Dr. Canan Karatay, Isparta düzenlenen 'sağlıklı yaşam' konulu konferansa katıldı. Konferans öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, kış aylarından bahara geçilirken nasıl beslenme yöntemi izlenmesi gerektiğine ilişkin "Şimdi baharı yaşıyoruz. Ama daha yerli bahar ve yaz ürünleri çıkmadı. Onun için kış ürünlerini doğal olarak tüketmeye devam etmeliyiz. Karnabahar, lahana, turp, havuç bunlar bol bol hatta yeşillikler bol bol tüketilebilir. Önemli olan doğal olarak yetişmiş ürünleri doğal şekliyle tüketmektir. Yağ tüketimi bu bahar geçişlerinde çok önemli. Çok büyük halsizlikler oluyor. Bunu giderecek en önemli şey doğal olan köy tereyağı, zeytinyağı, balık yağıdır. Bunlar doğal olarak tüketilirse bahar yorgunluğu olmaz" ifadelerini kaydetti.
"Gıda endüstrisi ticari maksatlı"
Zaman içinde vücudun gıdalara karşı reaksiyon göstermesi anlamına gelen gıda intöleransına ilişkin bilgi veren Karatay, "Bütün gıda endüstrisi ticari maksatlı. Buna kimse hayır diyemez. Eğer şikayetiniz varsa, kilo veremiyorsanız, bir şey yediğinizde gaz oluyorsa, bilin ki vücudunuz artık onu tolere edemiyor. Uzun süre kilo veremeyenlere, kaşıntı ve alerji şikayetleri olanlara ben hastalarıma test yapılmasını öneriyorum. Ama güvenli yerlerde bakılması lazım. Eğer gizli bir alerjiniz bile varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan kurtulamazsınız" diye konuştu.
"Ekmek ve şeker tüketmeyin"
Kanser Haftasında olduğumuzu anımsatan Karatay, "Şeker kanser yapar. Kanser yapan şekerdir. Yediğimiz şeker ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. İnsülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek ve trans yağlar bunu çok yükseltir. Hepsi kanser sebebidir. Onun için ekmek ve şeker tüketmeyin diyorum. Kan şekerini en çok ekmek yükseltir. Tabi ekmek de çok kimyasal madde var. Katkı maddesi var. Katkı maddeleri içinde bromür var. Bromürün kanserojen bir madde olduğu tüm çalışmalarda gösterilmiştir. Bromür ağır bir metaldir. Klorürde olduğu gibi. Bakın klorür insanı öldürüyor. Suriye'de o gazı kullanarak insanlar öldü. Bromür de klorürü de aynı gruptan sayılır. Ekmek üretenler bana kızmasınlar. Ama 2006'da Dünya Sağlık Organizasyonunun raporuna göre konuşuyorum ben. Sağlıkçı olarak konuşuyorum. Ben tüccar değilim. Halk sağlığını korumak, hastalanmamak, eğer hastaysanız iyileşme imkanı olduğunu, bu hastalıkların tedbirinin alınabileceğini söylüyorum. Kanser riskini siz elinizle azaltabilir, değiştirebilir, yok edebilirsiniz" dedi.